TURISME
- Les Borges Blanques

Les Borges acull la seva primera Trobada d'Autocaravanes

Aquest espai, situat darrere de la comissaria de Mossos d'Esquadra, és el cinquè d'aquest tipus de la comarca.

(foto: Aj. Borges)

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat per aquest cap de setmana, 15 i 16 de setembre, la primera Trobada d'Autocaravanes, on assegura que s’han inscrit uns 40 vehicles i unes 80 persones, membres de la Unió Caravanista de Catalunya, que faran nit a la zona que es va habilitar fa uns mesos al darrere de la comissaria de Mossos d’Esquadra de la capital garriguenca.

Els actes començaran dissabte al matí amb la rebuda dels visitants i la inauguració del nou estacionament que comptarà amb la presència del l'alcalde de les Borges, Enric Mir, i el president de la Unió Caravanista, Xavier Agustí. A continuació, hi ha programat un tast d'olis i maridatge amb productes locals a càrrec del professor de l'institut Josep Vallverdú Josep M. Audí al Centre d'Empreses Innovadores de les Borges, al costat mateix de l’aparcament. Al migdia es farà cassola de tros per als assistents, a la sala Grums i, a la tarda, els autocaravanistes visitaran l’antic molí de cal Gineret, l'Espai Macià i el centre històric de les Borges.

Diumenge, les activitats seran una excursió a la fortalesa de Vilars d'Arbeca i un tast de vins i visita guiada al celler Vinya el Vilars d'Arbeca, on es dona el cas que també hi ha una zona habilitada per a autocaravanes. Al febrer, de fet, uns quinzena de vehicles d’aquest tipus ja van fer una estada a la comarca, tant a les Borges com a Arbeca.

Visites guiades i nova web
El regidor de Promoció Econòmica de les Borges, Jordi Ribalta, explica que la trobada s'emmarca en les iniciatives de promoció del turisme del municipi, en què destaquen la programació de visites guiades, amb la incorporació de tres guies, i la creació d'una web encarada al turisme i la promoció de productes locals.

Cinc zones d’autocaravanes a les Garrigues
A més de la de les Borges, estrenada aquest 2018, la comarca compta també amb altres espais preparats per rebre aquest tipus de vehicles. La primera va ser la del celler Vinya els Vilars. El 2016 s’hi va afegir Bovera i, posteriorment, l’Albi i Fulleda.