CULTURA
- El Cogul

El Centre d’Estudis porta al Cogul una exposició sobre l’arquitectura tradicional catalana

Des del passat 25 d'octubre i fins el 25 de novembre es pot visitar al centre de les pintures rupestres del Cogul l'exposició “Construint el territori”, una mostra de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

(foto: A. Torres)

Des del passat 25 d'octubre i fins el 25 de novembre es pot visitar al centre de les pintures rupestres del Cogul l'exposició Construint el territori, una mostra de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) que itinera per Catalunya i que el Centre d'Estudis de les Garrigues, en tant que antena de l'OPEI, ha pogut fer passar per la comarca.

L'exposició posa en valor l'arquitectura tradicional catalana en tota la seua diversitat territorial i tipològica i mostra la relació home-medi-arquitectura des d'una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. Amb la mostra, l'OPE vol contribuir al debat sobre l'arquitectura tradicional en un doble sentit. D'una banda, reflexionant sobre els usos actuals en un context d'interès creixent pel patrimoni i per allò local i, de l'altra, fomentant la cerca d'una arquitectura que, tant pels materials utilitzats com per la seua concepció, sigui més sostenible i respectuosa amb l'entorn.