TURISME
- L'Albagés

L'Associació pel Foment del Turisme de les Garrigues culmina la seva refundació

L'entitat, que havia estat un temps aturada, reprèn l'activitat i amplia la junta amb la incorporació de nous socis.

L’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues va celebrar el passat dimarts, 13 de novembre, al celler Clos Pons, de l’Albagés, una assemblea general a la qual es van convidar nous actors que fins ara no en formaven part i representants d’equipaments culturals i turístics de la comarca amb l’objectiu d’ampliar el nombre de socis i la representativitat de tots els sectors turístics de la zona. De l’assemblea en va sortir avalada la nova junta, formada per una dotzena de persones i presidida per Montse Freixa.

Aquesta era la segona assemblea des de que ara fa un any, un nucli format per la mateixa Montse Freixa (restaurant El Castell), junt amb Ariadna Boixader (OleaSoul) i Sílvia Pallejà (BeeHappy), decidís reactivar l’associació, que portava un temps en suspens. “Durant aquest any, hem estat pensant diferents models associatius, buscant possibles ajuts, com el que hem tingut del Consell Comarcal per disposar d’una consultora i dinamitzadora o de l’Associació Leader Ponent, i intentant aconseguir la representació a l’entitat de tots els sectors de turisme de les Garrigues”, explica Freixa. És en aquest temps que s’hi van incorporar, per exemple, Eduard Cau (cal Miqueló) i Ferran Obiols (les Basselles).

La resposta es va palesar a l’assemblea de la setmana passada, on va quedar una junta constituïda pels cinc membres esmentats més Joel Vilafranca (restaurant el Drac), Ramon Barrull (cooperativa de la Granadella), Peter Gil (Palitroke Ranch), Eduardo Pons (Clos Pons), Magda Garret (espai Cèsar Martinell) i Jaume Culleré (restaurant la Placeta). Hi queden representants, per tant, productors d'oli, productors minoritaris, productors de vi, restauració, allotjaments rurals, el guiatge turístic i els equipaments culturals. A més d’aquesta ampliació de junta, l’entitat ha tingut també noves adhesions de socis i suma un total d’uns 45.

El procés de refundació arrencarà formalment el 4 de desembre, quan hi ha prevista la primera reunió de la nova junta, que aprovarà les accions pel 2019. Augmentar la visibilitat i la presència a fires i espais de trobada del turisme i posicionar les Garrigues com a destinació turística, emmarcada en l’oleoturisme, seran els pilars estratègics a curt termini, així com seguir sumant incorporacions.