TURISME
- Arbeca , Les Borges Blanques

La Fira de l'Oli i de les Garrigues es presenta demà a Món Sant Benet i diumenge a Arbeca

El passat 20 de desembre ja es va presentar, també, a la Universitat de Lleida. El Món Sant Benet és seu de la fundació Alícia, amb qui el certamen s'agermana aquest any.

(foto: Món Sant Benet)

Com és habitual en els darrers anys, la Fira de l’Oli i de les Garrigues que se celebra al gener a les Borges Blanques es presenta prèviament a altres indrets. Així, després d’un primer acte que es va fer el 20 de desembre a la Universitat de Lleida, aquest cap de setmana se’n fan dos més, un al monestir de Sant Benet de Bages, on hi ha el complex Món Sant Benet, seu de la fundació Alícia, entitat amb qui el certamen borgenc s'agermana aquest any, i un a la mateixa comarca, a Arbeca.

“El trasllat de la presentació de l'esdeveniment al Món Sant Benet no és casual ja que es tracta de la seu de la Fundació Alicia, un dels màxims exponents del sector agroalimentari, creada l'any 2003 de la mà del xef Ferran Adrià i del cardiòleg Valentí Fuster, i amb la qual la Fira de l'Oli de les Borges viurà enguany un agermanament de luxe”, expliquen fonts municipals. Serà dissabte, a les 5 de la tarda, i s’hi pot assistir inscrivint-se prèviament a l’Ajuntament de les Borges. El patronat de la Fira ha organitzat una visita guiada al monestir i el seu entorn natural.

A Arbeca, la presentació es farà diumenge a la la sala República de l'Ajuntament, a les 12 del matí, i inclou una visita guiada als Vilars i un tast de productes.