EQUIPAMENTS
- El Cogul

L’alberg del Cogul estarà finalment operatiu aquest any

L’Ajuntament té previst destinar una part d’un ajut Feder a fer la petita actuació necessària per poder legalitzar i adjudicar la gestió d’un equipament que feia anys que existia.

L'Ajuntament del Cogul durà a terme aquest 2019, finalment, les petites reformes que necessita l'alberg municipal del Cogul per poder ser legalitzat i disposar de llicència d'activitat. L'equipament es va fer entre els anys 2012 i 2013 però alguns detalls constructius, com el fet de compartir lavabo amb la sala del ball, impedien que pogués ser operatiu segons la normativa. Ara, el consistori ha inclòs la separació del lavabo, per tal que quedi dins de l'alberg, en un ajut del fons Feder que engloba altres actuacions per facilitar l'acollida de visitants al municipi.

Amb 14 places en lliteres, l'equipament és un dels tres que hi ha projectats a la comarca. Després d'alguns endarreriments en la secretaria municipal, el d'Almatret, que s'ha de fer a les antigues escoles, està a punt de licitar-se; per la seua banda, el de la Granadella, previst als antics pisos dels mestres, tot just s'ha adjudicat aquest gener. Un cop fetes les reformes del del Cogul, l'Ajuntament en podrà redactar la corresponent ordenança de gestió i funcionament. 

Àrees de descans i esbarjo
En el marc del mateix projecte, l'Ajuntament del Cogul té previst adequar i millorar dos espais més. Un és al segon aparcament del Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres, que s'habilitarà com a zona de pícnic, amb bancs i arbres per fer ombra, i facilitar així l'estada d'escolars, per exemple. En aquest espai s'adequaria un accés des de la carretera. L'altre punt serà dins el nucli urbà, a la zona d'esbarjo de l'entorn de les piscines, que es troba envellida i degradada. 

El pressupost de les tres reformes és de 40.200 euros, la meitat dels quals es finançaria amb el fons Feder. L'objectiu és proporcionar al municipi la infraestructura necessària per a la rebuda de visitants i ampliar els serveis disponibles. "Aquestes intervencions han estat pensades per reforçar els punts clau del poble, amb els citats espais patrimonials però també altres elements que fins ara tenien un accés complicat", s'explica des de l'Ajuntament. 

Reforçar el riu Set
L'actuació s'emmarca en un projecte comarcal de reforç del riu Set com a eix de senderisme i patrimoni, que servirà per adequar alguns espais propers.