CULTURA
- Les Borges Blanques

Una nova parella de gegants de les Borges substituïrà els actuals a les sortides

Aquest matí s'han presentat Anhel i Llibertat, que agafen el relleu de Ramon Berenguer IV i Peronella. Aquests es reservaran només per la trobada de Festa Major.

Els nous gegants, al centre, i els anteriors, a les vores. (foto: Jordi Reñé)

Aquest matí, a l’església parroquial de les Borges, s’han presentat i batejat dos nous gegants de la població, Anhel i Llibertat, obra del borgenc Arnau Espuga, que substituïran les figures institucionals que hi havia fins ara, Ramon Berenguer IV i Peronella. Aquests havien complert ja 65 anys i el material amb què havien estat construïts, així com el desgast i les reparacions, havien incrementat notablement el seu pes. Ramon Berenguer IV i Peronella, per tant, es “jubilen” i quedaren exposats al Centre Cívic, sense participar ja a les sortides de la Colla Gegantera arreu del país, excepte la de la Festa Major local.

Qui els substituïrà a l’exterior és la nova parella presentada avui, que ha estat apadrinada per l’articulista i tertuliana Pilar Rahola, el grup Vivall i Francesc Macià (un dels impulsors de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges). A l’acte hi han assistit altres colles geganteres de Catalunya, els grallers Els Marfulls i el grup de música tradicional Inxa Brass Band.