EQUIPAMENTS
- Llardecans

Llardecans renova quasi per complet l’edifici consistorial

El bar La Societat, situat a la planta baixa, romandrà tancat durant un mes pels treballs de remodelació per fer accessible l’edifici a persones amb mobilitat reduïda.

Imatge actual de l’edifici consistorial, que inclou el local social als baixos. FOTO: M. Badia

El bar de la Societat de Llardecans, a la plaça dels Arbres, estarà tancat un mes arran de les obres de remodelació de l'edifici consistorial, on s'ubica, que s'inicien tot just aquests dies. Es tracta d'una de les actuacions de més envergadura del mandat, ja que suposa la reforma integral de l'edifici, pressupostada en 164.800 euros, i inclou la instal·lació d'un ascensor i la renovació de les escales que accedeixen al pis de dalt, on hi ha les dependències municipals, en previsió de la finalització del termini l'any que ve que obliga, per llei, a suprimir barreres arquitectòniques d'edificis públics.  
Per fer-ho possible, s'enderrocarà una planta intermèdia i es regularitzaran els nivells entre el nou vestíbul d'entrada i el local social. I és que els accessos actuals no compleixen els requisits per a persones amb mobilitat reduïda, ja que l'entrada al consistori només és amb escales.
Al primer pis, on hi ha la sala de plens, el despatx d'alcaldia, l'arxiu, la biblioteca, el jutjat de pau i les oficines municipals es remodelarà la zona d'arribada i la sala de plens, es retiraran els tancaments vells i es millorarà la interconnexió d'espais, cosa que "generarà una major amplitud visual", detallen fonts tècniques del projecte. L'espai que ocuparà l'ascensor obligarà, també, a eliminar un despatx i es faran lavabos nous i adaptats.

Intervenció a la Societat
La creació del vestíbul d'entrada a l'Ajuntament obligarà a eliminar l'actual cuina i magatzems de la Societat, que es faran nous al fons de l'actual superfície de la zona de bar, que quedarà sensiblement reduïda. La sala de bar, per tant, passarà dels actuals 162 m2 a 126 i es retallarà part de la barra. Per contra, la cuina en tindrà 26 en lloc dels 15 actuals.
Així mateix, els lavabos de la Societat també es refaran per tal que estiguin adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i connectaran amb el vestíbul general de l'edifici. Finalment, la sala disposarà d'una sortida d'emergència

Uns cinc mesos d'obres
El projecte, que al moment de la licitació va quedar desert i el consistori va haver de buscar contractista, podria durar entre cinc i sis mesos. La Societat, però, podria reobrir abans de Setmana Santa.