POLÍTICA
- Arbeca

Sergi Pelegrí, candidat d'ERC a Arbeca per les municipals

La formació va presentar el cap de llista, actual regidor al consistori, en un acte celebrat ahir amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

(foto: ERC)

Sergi Pelegrí, de 40 anys, serà el cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Arbeca en les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així ho va fer públic ahir la formació, en un acte que va comptar amb la participació de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà.

Pelegrí, mestre de professió, és actualment un dels dos regidors que ERC té a l’oposició del consistori arbequí i, anteriorment, havia anat com a número 10 als comicis de 2011. Potenciar el sector agrari del municipi, construir equipaments municipals, rehabilitar el nucli històric i recuperar la banqueta arbrada del canal d’Urgell al seu pas pel terme arbequí són algunes de les prioritats de la candidatura, explica la formació.

Pelegrí considera que el poble “està estancat de fa temps i no avança”, per la qual cosa es proposa “vincular la pagesia, el producte excel·lent que fa, la cooperativa i el valor afegit d’un territori únic amb una natura de gran valor” per “trobar sinergies que ens serveixin per potenciar de nou el nostre producte i, alhora, el nostre territori, fer que la gent es torni a il·lusionar per la pagesia serà una de les nostres prioritats", va dir.

El candidat republicà reivindica, així mateix, la necessitat de construir una pista poliesportiva municipal. "Necessitem espais per a que els nostres joves puguin practicar esport amb condicions i mantenir aquells que ja tenim i requereixen millores, com les pistes d'atletisme, per exemple, que necessiten una actuació immediata”, afirma. Reordenar el trànsit per “evitar l'alta circulació de vehicles pel centre de la vila” i crear habitatges per a joves al centre són altres propòsits que es fixa la formació si governa Arbeca a partir del mes de maig.