CULTURA
- La Granadella

L'agricultura a vista d'ocell

El Centre de la Cultura de l'Oli prepara una exposició fotogràfica i audiovisual de la borgenca Sara Boldú com a homenatge a la terra i a la pagesia.

El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) a la Granadella inaugurarà el divendres 5 d’abril l’exposició "Els artistes van amb tractor", una mostra de com l’acció humana, a través de l'agricultura, dibuixa el paisatge com si fos un llenç. Per reforçar aquesta idea, l’exposició consta de tres parts, fotografia, audiovisual i testimonis de pagesos.

Aquest és el primer treball de camp de la realitzadora Sara Boldú Botam (Les Borges Blanques, 1977), que al llarg d'un any ha recorregut amb un drone la comarca de les Garrigues i els seus voltants per enregistrar els diferents estadis de la terra: llaurar, segar, esporgar, collir, veremar… “La terra vista des de l'aire es converteix en un mosaïc i el pagès en el seu artista”, expliquen des del CCOC, i afegeixen que la mostra és “un homenatge a la terra i a la pagesia des d'un punt de vista artístic, visual i poètic”. En la part audiovisual, la música és obra del també borgenc –i col·laborador de SomGarrigues– Joan M. Morlans.

"Els artistes van amb tractor" es podrà veure fins el 31 de maig.