TURISME
- Bovera , La Granadella

Un màster internacional es fixa en la Granadella i Bovera

Alumnes de diversos països d’un curs de direcció d’empreses turístiques que s’imparteix a la Universitat de Barcelona, amb qui s’ha signat un conveni.

Els alumnes i professors van participar en una dinàmica amb veïns de la Granadella. FOTO: Aj. Granadella

El dimarts 19 de març uns quinze alumnes i tres professors del Màster en Direcció d'Empreses Turístiques de l'Escola d'Estudis d'Hoteleria i Turisme CETT de la Universitat de Barcelona (UB), procedents de països com la República Dominicana, Perú, Equador, Mèxic i la Xina, van ser a la Granadella i Bovera per conèixer els recursos turístics, paisatgístics i patrimonials d'aquesta zona de les Garrigues. Es tracta d'un màster internacional de set mesos de durada, que finalitza aquest juny.

Jornada participativa
El mateix dimarts, al Centre 1 d'Octubre de la Granadella, es va organitzar una jornada participativa entre aquests alumnes i professors i veïns i agents turístics i econòmics de les dues poblacions. Els alumnes entrevistaven els veïns i responsables d'allotjaments, cooperatives, serveis de turisme i entitats socials i, posteriorment, es feia una dinàmica per extreure una diagnosi del territori.

Visites
La comitiva del màster va visitar el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya i el Museu de l'Oli que hi ha a la Granadella i altres indrets d'interès com els miradors o el refugi de la Guerra Civil i, l'endemà, la visita es va fer a Bovera i a l'explotació d'oliveres de l'associació Trenca, un projecte de custòdia del territori en què s'han recuperat arbres per a producció ecològica i restaurat elements de pedra seca, entre altres actuacions. Allí es va fer el dinar i les conclusions finals.

Conveni
L'estada dels alumnes i professors del CETT va servir també per signar un conveni de col·laboració entre els ajuntaments de la Granadella i Bovera i aquesta escola de Turisme de la UB "per fomentar el desenvolupament local a través del turisme sostenible i responsable al voltant dels paisatges de l'oli de les Garrigues Altes".
Grup dels Estats Units.
D'altra banda, una trentena d'alumnes d'Agrònoms de la Universitat d'Iowa, als Estats Units, va visitar també la Granadella el 20 de març, en el marc d'una col·laboració amb la Universitat de Lleida, i van conèixer el cultiu de l'olivera i l'arquitectura popular de la mà del president de la cooperativa i d'un pagès local.