EDUCACIÓ
- La Granadella , Maials

Els alumnes de Maials podran triar l’institut de la Granadella

Educació impulsa l’opció que els alumnes de l’escola Otogesa de Maials puguin triar entre Seròs i la Granadella per tal d’incrementar les ràtios d’alumnes de l’institut garriguenc.

A partir del pròxim curs els alumnes de Maials tindran l’opció d’estudiar a la Granadella FOTO: Arxiu

A partir del proper curs escolar, els alumnes de l'escola Otogesa de Maials podran escollir si cursar els estudis secundaris obligatoris a l'institut de Seròs, com ho havien estat fent fins ara, o a l'institut L'Olivera de la Granadella. Aquesta última és una alternativa impulsada recentment pel departament d'Educació que té com a objectiu equilibrar la ràtio d'alumnes al centre granadellenc, que d'uns anys d'ençà acusa el descens constant de la demografia dels pobles de la zona. Per tal d'assegurar la viabilitat a mitjà i a llarg  termini del centre, el departament d'Educació ha obert ara la porta que els alumnes de Maials que ho vulguin tinguin totes les facilitats per poder estudiar a la Granadella.

Fixació de població
El director de l'institut de la Granadella, Antoni Banlles, valora com a "molt positiva" la proposta plantejada des del departament d'Ensenyament i assegura que "no hi hauria problemes d'espai per acollir els nous alumnes, en aquest sentit estem preparats". En aquest curs 2018-19 l'institut de la Granadella té matriculats un total de 79 alumnes repartits entre els quatre cursos d'ESO que imparteixen una plantilla de dotze professors. De fet, l'institut de la Granadella ja ha plantejat el projecte educatiu als pares i mares dels alumnes de Maials. Per la seua banda, el departament d'Educació garanteix una línia regular de transport, ja que s'ampliaria la línia que ja existeix actualment per als alumnes de l'escola de Llardecans que van a la Granadella. S'ha de tenir en compte que a l'institut de Seròs també s'imparteixen els estudis de batxillerat, una circumstància que no ofereix l'institut de la Granadella. Per aquest motiu, els alumnes de Maials que optin per estudiar l'ESO a l'institut garriguenc tindran preferència a l'hora d'aconseguir la plaça tant a Seròs com a altres instituts de Lleida per poder cursar el batxillerat.


Obres al menjador
En un altre ordre, el director de l'institut de la Granadella també ha confirmat que s'ha projectat una obra de modificació de l'espai del menjador, per tal d'adequar-lo a les necessitats de l'alumnat. El projecte encara està pendent d'aprovació pressupostària per les diferents administracions.