CULTURA
- Castelldans

Castelldans acull aquest dissabte el nou festival Satèl·lit Rock

El concert, amb set grups de punk, augmenta l'oferta de directe d'aquest gènere musical, que viu un nou auge a la comarca.

Es confirma el dolç moment que viu el gènere del punk a la comarca. Als festivals i concerts d'aquest estil musical –o que hi predomina– que des de fa uns anys se celebren a les Garrigues, com el Kalikenyo Rock, el Sant Bonifaci Rock o el Borges Crema, ara s'hi suma el Satèl·lit Rock, que tindrà lloc aquest dissabte, 30 de març, a la Sala de Castelldans en un acte que servirà com a cloenda la Primavera Cultural del municipi. 

El cartell
La idea de crear un nou festival neix de la voluntat dels integrants del grup punk La Kuadrilla de la Muerte, que compta amb membres de Juncosa i Castelldans, que veient el nou auge del punk a la comarca, on recentment han sorgit diversos grups, combinat amb una certa dificultat per trobar sales que programin regularment concerts d'aquest gènere, van decidir impulsar aquest nou concert, per oferir una oportunitat a altres grups de la geografia catalana que practiquen un estil punk. El cartell el composen set grups i no s'hi destaquen caps de cartell, ja que la voluntat dels organitzadors és visibilitzar a parts iguals tots els participants.

Els grups garriguencs La Kuadrilla de la Muerte i Víktimas de la Suziedad, on el cantant és d'Arbeca, acompanyaran els lleidatans Ansiolítikos i Sidosis; Jódete, de Corbera d'Ebre; el grup Repulsa, de Móra d'Ebre, i K.O. Makabra de Reus. Està previst que els conjunts iniciïn les actuacions a partir de les deu de la nit però a les set ja començarà el caliu musical amb el punxadiscos Ruben Skoniaan. Es preveu que la jornada, d’entrada gratuïta, acabi entrada la matinada.

Kalikenyo
El festival punk de referència, Kalikenyo Rock, que se celebrarà a Juneda el 13, 14, 15 i 16 de juny, va donar a conèixer a finals de gener el cartell de l'edició d'enguany. Trenta-quatre grups passaran per l'escenari del festival, entre els quals destaca la presència de Non Servium, Soziedad Alkoholika, Segismundo Toxicómano o Koma, entre altres. Un cartell de luxe per tal d'encarar la 14a edició del certamen, que ja s'ha convertit en una parada fixa per tots els amants del punk d'arreu de la geografia catalana i d’arreu de l’Estat.