CULTURA
- L'Albagés

Alumnes de l'Albagés i Juncosa, entre els guanyadors d'un concurs de punts de llibre de Catalunya i Balears

Les seves creacions es repartiran gratuïtament per Sant Jordi a les botigues de la cooperativa Abacus, organitzadora del concurs.

(foto: ZER Vall de l'Aranyó)

L'alumna de P5 Blau Nogué, de l'escola Mare de Déu de Montserrat de l'Albagés, i l'alumne Alan Moreno, de P4, han estat dos dels sis guanyadors en la 10a Edició del Concurs Infantil de Punts de Llibre convocat per la cooperativa Abacus a nivell de tot Catalunya i Balears. Es dóna la circumstància que és el segon any consecutiu que alumnes d'aquest col·legi de les Garrigues resulten distingits. En l'edició del 2018 van guanyar Aroa Moreno (de 2n) i Biel Jerez Martín (de P4). D’altra banda, Ivan Bernat, de l’escola Espígol de Juncosa ha estat també un dels concursants guanyadors, de manera que la meitat dels sis guardonats són garriguencs.

La tria dels guanyadors, com en l'any anterior, ha anat a càrrec d'un jurat format per professionals del món de l'educació, de la literatura infantil i juvenil i del disseny, que han valorat els treballs tenint en compte la creativitat, l'originalitat i la temàtica. Ara, les creacions guardonades formaran part d'una gran tirada de punts de llibre que Abacus distribuirà gratuïtament per la Diada de Sant Jordi 2019 a totes les botigues que la cooperativa té a Catalunya i Balears.

L'objectiu del concurs és apropar els més petits a la festivitat de Sant Jordi, treballar els elements de la natura i relacionar-los amb una activitat plàstica i estimular la participació creativa dels nens i de les nenes.