Alumnes d'un institut de Mollerussa restauren una cabana de volta a Tarrés

Són alumnes del cicle de grau mig en pedra natural i es tracta d'una actuació feta en col·laboració amb el Consell Comarcal de les Garrigues i el consistori.

(foto: Tarrés al dia)

Aquesta setmana s’ha donat per finalitzada la restauració que un grup d’alumnes del cicle de grau mig de Pedra Natural de l’institut Mollerussa ha estat fent des de l’1 d’abril d’una cabana de volta al terme de Tarrés. L’actuació ha estat una iniciativa conjunta del centre amb el Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ajuntament de Tarrés i el propietari de la cabana per incloure-la com a pràctiques del cicle formatiu, que té en la col·locació de pedra en paret i/o façana una part del currículum.

Els treballs van començar amb la neteja dels voltants i van continuar amb la rehabilitació de bona part dels elements de pedra, sobretot a la façana, molt deteriorada i amb parts ensorrades. La volta interior, en canvi, es trobava en perfecte estat. L’actuació ha servit també per a netejar un aixopluc que hi ha a la mateixa parada de conreu.

Aquest cicle formatiu es va començar a impartir a l’institut Mollerussa el curs 2017-2018, després que el departament d’Ensenyament optés per aquesta ubicació. El cicle va ser presentat a la seu del Consell Comarcal de les Garrigues i va generar malestar entre alguns sectors polítics i professionals de la comarca, que recordaven que la major quantitat d'indústries d'extracció i elaboració de la pedra a la zona es troben a les Garrigues.

(fotos: Tarrés al dia)