FAUNA
- La Granadella

Enxampat quan capturava aus amb arts de caça prohibides a la Granadella

En total, es van localitzar 150 metres de xarxes japoneses (invisibles per a la fauna) amb una superfície de captura de 600 m2. El denunciat també utilitzava reclams electrònics prohibits i situava les xarxes en punts on els ocells van a abeurar.

Un moment de l'actuació del Cos d'Agents Rurals contra la captura d'ocells fringíl·lids FOTO:Agents Rurals

El Cos d'Agents Rurals va enxampar el passat dilluns "in fraganti" una persona que capturava aus amb arts de caça prohibides al terme de la Granadella. Els agents van denunciar el presumpte autor per un delicte de captura d'espècies no autoritzades i un altre per ús d'arts de caça massius i no selectius. Gairebé tots els ocelles que havien quedat atrapat en les xarxes japoneses que el presumpte autor havia instal·lat es van poder alliberar de nou al medi natural. 

Un moment de l'actuació del Cos d'Agents Rurals. FOTO:AR

La identificació del presumpte autor i la denúncia dels agents es va produir la matinada de diumenge dia 2 de juny i en l'operatiu hi van participar efectius de l'Àrea Regional de Lleida i del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals. Les investigacions van durar diversos dies per la dificultat en la localització del mètode i per les mesures utilitzades per a no ser detectat que utilitzava el denunciat.

El material comissat FOTO:AR

En total, es van localitzar 150 metres de xarxes japoneses  invisibles per a la fauna) amb una superfície de captura de 600 metres quadrats. El denunciat també utilitzava reclams electrònics prohibits i situava les xarxes en punts on els ocells van a abeurar, fet que els fa més vulnerables en aquesta època, on a més la majoria es troben en període reproductiu. Els agents van comissar tot el material i van procedir a denunciar la persona tant per via penal com per via administrativa per un delicte de captura d'espècies no autoritzades i un altre per ús d'arts de caça massius i no selectius.

La major part d'ocells van poder ser alliberats. FOTO:AR

L’operació va permetre l'alliberament al medi de gairebé totes les aus que havien quedat atrapades a les xarxes. En concret, es van recuperar 72 ocells, dels quals un va morir i els altres 71 van poder ser alliberats de nou al medi natural, després que els veterinaris del centre de recuperació de fauna de Vallcalent comprovessin que es trobaven en bon estat. Es van alliberar a la mateixa zona on es va fer l'actuació. Els ocells fringíl·lids que es van alliberar van ser gafarrons, pinsans, verdums i passerells, tot i que també hi havia gratapalles, mallerengues i mallerengues carboneres.