CULTURA
- Torrebesses

Tot llest a Torrebesses pel Rodautors, el festival farcit de la música més personal

El tercer festival Rodautors aterrarà els pròxims 8 i 9 de juny a Torrebesses per tal de portar al poble de les Històriques diferents propostes de cantautors que busquen apropar la seua música al públic mitjançant formats íntims en espais singulars.

Autoritats i organitzadors a la presentació oficial del festival. FOTO:Diputació de Lleida

El festival Rodautors, una iniciativa organitzada de manera autònoma entre cantautors i cantautores aplegats a l'associació del mateix nom, celebrarà la tercera edició el proper cap de setmana, 8 i 9 de juny, a Torrebesses, després que les dues anteriors s'haguessin fet a Penelles (Noguera) i Mura (Bages). Hi actuaran cinc artistes convidats, que són Xarim Aresté, Sandra Bautista, Pedro Pastor, Alidé Sans i El Fill del Mestre. A banda d'aquests cinc, també formen part del cartell propostes tant eclèctiques com la d’Amulet, Raquel Lúa, Xiamoara Abello, Chica Sobresalto, Luis Tofoles, Elenitakatá, Strangers, Pablo Barraka, Simon Taibi, Irene et François, Guille Ayora, Mabel Flores i Pedro Pastor.

Les actuacions es distribuiran per diferents racons de Torrebesses, com el Castell, l’església que va matar el fred, etc. Per tal d’aprofitar l’empenta del festival, l’ajuntament de Torrebesses ha organitzat una visita guiada gratuïta al municipi el diumenge al matí, que sortirà des del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca (CIPS) a les 10.30 h i visitarà els paratges més característics del municipi. 

A banda de les actuacions musicals, el festival també compatarà amb un show itinerant amb el son cubano de SonSonite. També hi haurà contes per petits i grans amb la companyia Nopatiskos Teatre, i durant tot el cap de setmana hi haurà una mostra gastronòmica de productes de Proximitat.

Petits pobles 
Rodautors va néixer l'octubre del 2017, coincidint amb la celebració del primer festival a Penelles, però es constitueix oficialment com a associació a finals del 2018, amb l'objectiu de "construir un projecte comú i integrador que doni resposta a les necessitats professionals dels cantautors i cantautores", expliquen. Per això, l'entitat orienta la seua tasca en quatre eixos: formació, comunicació, activitats i eines de treball per als artistes, tot plegat per acabar enfortint l'escena, generar nous públics i tindre més oportunitats professionals dins el món de la música.
La idea de portar Rodautors a Torrebesses neix dels contactes de personal de l'Oficina Jove del Segrià amb l'organització, que van trobar que el poble garriguenc complia els requisits a l'hora d'escollir la ubicació, com ara un entorn cuidat, ser més petit de 500 habitants i una voluntat política per part del consistori.