POLÍTICA
- Arbeca , L'Albagés , La Granadella

Arbeca, la Granadella i l'Albagés confirmen els seus nous alcaldes

A Arbeca i l'Albagés, tot i no obtenir majoria absoluta, governarà la llista més votada. A la Granadella, un pacte entre Units Fem Poble (JxCat) i ASG desbanca Carlos Gibert de l'alcaldia.

(foto: UFP)

Els tres pobles on després del 26-M quedava l’alcaldia a l’aire, pendent de possibles pactes, ja tenen definit el nou govern. Com a tota la resta de municipis, dissabte passat s’hi celebrava el ple extraordinari de constitució del consistori, que va investir l’alcalde del pròxim mandat.


(foto: EA-AM)

En el cas d’Arbeca, el cap de llista d’Esquerres d’Arbeca (AM), Sergi Pelegrí, va rebre el vot dels seus cinc regidors. La candidatura havia estat la força més votada, passant de 2 a 5 regidors. Els quatre de Compromís per Arbeca, encapçalada pel fins ara alcalde Joan Simó, van votar el seu candidat i JxCat, amb Ramona Barrufet al capdavant, es va abstenir. Pelegrí, per tant, governarà en minoria i buscarà acords puntuals amb la resta de formacions. “Hi ha projectes compartits als programes electorals i això ens fa pensar que en molts temes podem posar-nos d’acord”, explica.


(foto: UFP)

Pel que fa a la Granadella, el fins ara alcalde Carlos Gibert (IxG-AM), tot i continuar sent la força més votada, havia perdut la majoria absoluta i, amb tres regidors, quedava a expenses de possibles pactes, ja que Units Fem Poble (JxCat) i Alternativa Social per la Granadella (ASG), una agrupació independent d'electors, n’havien tret dos cada un. Finalment, tot i que els tres regidors de Gibert van votar la investidura d’Elena Llauradó (JxCat), aquesta va arribar a un acord amb ASG per repartir-se el govern, de manera que Llauradó ho serà els dos primers anys i Atzara Noguera ho serà els dos últims.


(foto: Aj. l’Albagés)

Un altre dels municipis on no era segur qui seria el nou alcalde era l’Albagés, on l’agrupació independent Activem l’Albagés havia perdut també la majoria absoluta. No obstant això, la resta de formacions (dos regidors d’ERC-AM, un del PSC i un de JxCat) van votar la investidura de Víctor Masip. Tot i que encara no s’ha formalitzat el cartipàs, Masip té la intenció d’oferir regidories als set membres de la corporació i crear un govern comú “de treball en equip”, diu.

El ple de dissabte també va confirmar Anna Torres com la nova alcaldessa del Cogul. Torres anava de dos a la candidatura vinculada a ERC però va ser la persona més votada (en pobles de menys de 250 habitants hi ha llistes obertes). Tot i que del ple en podia sorgir alcalde qualsevol dels cinc representants escollits, es va ratificar Torres com a alcaldessa. Les dues regidores de JxCat van votar la seva cap de llista, Núria Civit.