CULTURA
- La Granadella

S'inaugura a la Granadella un passeig escultòric amb projectes de 'land art'

Al mirador de les Terres de l’Ebre s’hi han instal·lat dues obres, una de Sergi Quiñonero i una de Cristian Gil, seleccionades entre les set propostes rebudes al projecte Oliverart.

Aquest divendres, a les 8 del vespre, l'Ajuntament de la Granadella inaugura el nou passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera), que forma part del projecte Oliverart 2019, del Centre de de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC). El novembre del 2018, el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart per a la presentació projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia una temàtica enfocada en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure seria consensuat entre l’organització i l’artista a l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre del municipi.

Es van presentar set obres i se’n van seleccionar dues, les de Sergi Quiñonero i Cristian Gil. L'obra de Quiñonero, en pedra, porta per títol "Punts suspensius..." i, segons l'artista, “gira al voltant d'un interrogant, un qüestionament del moment històric en què estem immersos i com ens estem relacionant amb la Terra, com l'estem tractant i la forma com n’obtenim els recursos que necessitem per sobreviure”. Quiñonero, nascut a Barcelona, és artista visual, poeta i performer. Llicenciat en Psicologia i Educador social, compta amb nombrosa obra i exposicions. Actualment resideix a la Pobla de Massaluca (Terra Alta).

L'obra de Cristian Gil, en fusta, es diu "Connexions" i "ens permet reflexionar i entendre que l'univers i nosaltres estem íntimament interconnectats, ja que les oliveres, el nostre cos i la vida estan formats per compostos de carboni, tots som natura", explica. Nascut a València, és graduat en Belles arts i Màster en producció artística, compta amb nombroses exposicions i una intensa activitat investigadora. Actualment fa de professor a la Universitat Politècnica de València.

La inauguració de les dues obres comptarà també amb una performance de Sergi Quiñonero i una degustació de productes de proximitat a càrrec del CCOC. El CCOC posa en marxa així un projecte singular amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya i en especial a les Terres de Ponent.