CULTURA
- La Granadella

Música i molt més, al festival de la Granadella

La música popular i tradicional, però també xerrades, curses, exposicions i productes artesans, centren l’oferta de lleure i cultura a la Granadella del 23 al 25 d’agost.

(foto: arxiu)

Del 23 al 25 d'agost se celebra a la Granadella el 26è Festival de Música Popular i Tradicional, un certamen que enguany té com a protagonistes de l'escenari el grup d'havaneres Boira, els balls i danses tradicionals de La Portàtil FM, la música feta a Catalunya amb arrels nord-africanes i influència jamaicana de Cafè d'Alger, el reggae dels lleidatans Koers i les sardanes de la cobla Vents de Riella, així com l'actuació de l'agrupació de balls populars del Vendrell L'Embarcada i el concert per a públic familiar Folkids.

Participació d'entitats
Com ja és habitual, el festival compta també amb tot d'activitats paral·leles, com el sopar-maridatge del dia 23 al Centre de la Cultura de l'Oli -l'únic acte de pagament de tot el cap de setmana-, la Cursa de la Cordera, organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes -entitat que també ha programat una xerrada sobre manteniment de la bici-; la Cursa de les Pedretes, a càrrec de l'Associació de Joves, o l'exposició Ateneus: cultura i llibertat, creada per la Federació d'Ateneus de Catalunya i que aquests dies acull l'associació Casino de la Granadella. Així mateix, el dia 25 tindrà lloc la 17a Trobada de Puntaires i el 15è Concurs de Bitlles. El Museu de l'Oli i el Centre de la Cultura de l'Oli romandran oberts a visites. 

Acte de presentació
La 26a edició del festival es va presentar el 19 d'agost a la seu de la Diputació de Lleida, amb participació de l'alcaldessa, Elena Llauradó, les regidores Ester Pons i Atzara Noguera, el vicepresident primer de l'organisme, Jordi Latorre, i el diputat provincial i exalcalde de la Granadella Carlos Gibert.