CULTURA
- La Granadella

Destrossen les obres del passeig escultòric inaugurat a la Granadella fa un mes

Les peces eren obra dels artistes Sergi Quiñonero i Cristian Gil. S'havien instal·lat al mirador de les Terres de l'Ebre dins el projecte Oliverart.

Uns desconeguts van destrossar la nit de dissabte a diumenge les dues obres artístiques que s’havien inaugurat el 9 d’agost al mirador de les Terres de l’Ebre de la Granadella, a la zona del coll de Bovera, formant un passeig escultòric dins el projecte Oliverart. Les peces, dels artistes Sergi Quiñonero i Cristian Gil, van ser les seleccionades entre les set que s’havien presentat a la convocatòria impulsada pel Centre de de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) per incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia una temàtica enfocada en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure es va consensuar entre l'organització i els artistes. Amb aquest projecte el CCOC volia consolidar la Granadella, a mitjà i llarg termini, com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya i en especial a les Terres de Ponent. 

L’Ajuntament ja ha manifestat la seva indignació per la destrossa, que considera “un símptoma de la falta d'educació i de respecte envers el treball d'altri i també cap al nostre entorn” i eexplica que ha posat els fets en mans de les autoritats competents. Des del consistori s’assegura que es treballarà junt amb els artistes per recuperar les obres i el passeig escultòric. També Independents per la Granadella, grup municipal a l’oposició, s’ha expressat el rebuig a l’acció.