POLÍTICA

12 autocars per la Diada, cinc menys que l’any passat

Desenes de garriguencs es tornen a mobilitzar per omplir un dels trams de la concentració de Barcelona. Un grup de borgencs il·luminarà una de les agulles de Montserrat.

(foto: arxiu)

L'Assemblea Nacional Catalana es torna a mobilitzar per fer possible una nova concentració multitudinària a Barcelona amb motiu de la diada de l'11 de setembre i, com cada any des del 2012, els associats de la comarca han reservat autobusos per als manifestants interessats. Enguany, però, la previsió d'inscripcions és inferior a la de l'any passat i hi ha 12 vehicles reservats, cinc menys que per la Diada del 2018. Amb tot, és difícil concloure'n que hi participarà menys gent, ja que l'ús del cotxe privat en ocasions com aquesta és generalitzat.

Com en els anys precedents, la concentració de Barcelona, que es farà al llarg de la Gran Via, està dividida en trams per repartir la gent d'una manera més o menys homogènia. A les Garrigues, el Segrià i la Noguera els correspon el tram 14, entre els carrers Entença i Rocafort, que a dia d’avui presenta una ocupació quasi completa.

D'altra banda, la vigília de l'11 hi ha previstes també marxes de torxes a les Borges, Arbeca i a l'Albi, així com altres actes institucionals i associatius.