RELIGIÓ

Mor Xavier Batiste, exmossèn d’Alfés, Sunyer i Alcanó

Va morir ahir, 11 de setembre, a l'edat de 84 anys i en feia 15 que exercia a aquests municipis garriguencs.

(foto: Bisbat de Lleida)

L'11 de setembre va morir a Lleida, als 84 anys d'edat, Xavier Batiste, mossèn que havia exercit a les parròquies d'Alfés, Sunyer i Alcanó -a més de Torres de Segre i Soses- en els últims 15 anys. A Sunyer, però, també hi havia estat temps enrere.

Batiste, nascut a Vallclara, era capellà des del 1961 i els feligresos en destaquen la seva bonhomia. Va ser un dels promotors d'un manifest de mossens i diaques que el 2017 van donar suport al referèndum de l'1 d'octubre. El 2016 va cessar com a rector de la Unitat Pastoral i en va passar a ser adscrit. 

Canvis a parròquies de la comarca
D’altra banda, aquest setembre hi ha hagut relleus a diverses parròquies garriguenques. És el cas de les de Juncosa, els Torms, el Soleràs, Granyena i Bellaguarda, on el rector Paul Fecheta ha estat cessat i enviat pel Bisbat de Lleida a Aitona, Seròs, la Granja d’Escarp i Massalcoreig. Al seu lloc s’ha nomenat el rector Ioan Blaj.

A Castelldans, Luis Aguirre deixa de ser rector de l’Assumpció de la Mare de Déu per passar a ser vicari a Sant Llorenç i Sant Martí de Lleida. El substitueix Lucas Francisco Evung. A Aspa, el Cogul i l’Albagés, però, Aguirre manté les seves funcions.