CULTURA
- Llardecans

Amor contra la por, el nou projecte d’Ernest Costafreda

Sota el nom de @titilamel, l’autor de Llardecans publica ‘Poesía de mierda’, 65 poemes il·lustrats d’un projecte fruit de les accions creatives que ha fet durant un any i mig a Amèrica.

Costafreda signant exemplars del llibre el dia de la presentació. FOTO:C.P

Després de cinc anys al capdavant de la marca de moda Costalamel, el creatiu Ernest Costafreda, de Llardecans, va vendre el que tenia de valor per poder començar un viatge sense rumb per Amèrica, del qual en va sorgir un projecte poètic que ara surt a la llum sota el títol Poesía de mierda. 
Durant el darrer any i mig amb la motxilla a l'esquena, Costafreda -que signa @titilamel- ha anat omplint de poesia espais urbans decadents de metròpolis, com vàters de Ciutat de Mèxic, tanques d'obra de Nova York, cabines telefòniques de Lima, pàrquings de Bogotà, camions d'escombraries o portes de cases de l'Havana, La Paz o Los Angeles; uns espais que "simbolitzen la por global i televisada que hem engolit diàriament: por de perdre, por de fallar, por de viure, por de morir... por, por i por", explica. "Amb la meua obra vull reivindicar el poder de l'amor per damunt de la por. L'important no és com n'està tot de fotut, sinó el que farem nosaltres quan ens n'adonem", diu Costafreda. Per l'artista de Llardecans, omplir de bellesa poètica aquells espais urbans més foscos és "una metàfora per reivindicar que no tot està perdut". 

Accions i presentació a Lleida
Un dels fruits del projecte, la part central, de fet, és el llibre Poesía de mierda, publicat per Stendhal Books, que es va presentar el 12 de setembre al Centre d'Art la Panera de Lleida. En paral·lel, @titilamel ha fet intervencions poètiques als lavabos de la Biblioteca Pública i de la discoteca Biloba de la capital del Segrià.
El llibre consta de 65 poemes il·lustrats que s'agrupen en quatre capítols, que són els quatre sentiments que, segons l'autor, "t'envaeixen quan viatges i que, al cap i a la fi, són un paral·lelisme bonic amb tot a la vida: anar-se'n, arribar, romandre i tornar".