POLÍTICA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges suspèn el ple com a protesta per l'empresonament d'activistes

Aquesta tarda el jutge de l'Audiència Nacional espanyola ha decretat presó provisional sense fiança per a set dels detinguts dilluns a diverses poblacions del Vallès i Osona.

(foto: arxiu)

L’Ajuntament de les Borges Blanques no farà el ple ordinari que tenia convocat aquest dijous al vespre com a expressió de rebuig a les detencions i empresonament d’activistes independentistes per part de l’Audiència Nacional espanyola. Tot just aquesta tarda, el jutge ha decidit enviar a presó provisional sense fiança a set de les nou persones que la Guàrdia Civil va detindre dilluns a diverses localitats del Vallès i Osona. D’aquelles nou, dues van ser posades en llibertat i les altres set van ser traslladades a Madrid, on han estat interrogades durant hores a comissaria fins que avui han declarat davant del jutge.

Quan s’ha sabut la notícia, els representants de Borges per la República, a l’oposició, han traslladat als de Junts per Catalunya, al govern, la proposta de suspendre el ple i que, en cas de celebrar-se, no hi assistirien. L’equip de govern ha secundat la mesura i el consistori ha anunciat que se sumava a la concentració de protesta que tindrà lloc a les 9 del vespre a la plaça U d’Octubre convocada pel CDR Borges, Òmnium Cultural i l’ANC.