Una de les agulles de Montserrat, il·luminada per garriguencs

Membres del Centre Excursionista Borges-Garrigues van participar a la iniciativa "Llums i Llibertat", que el mal temps va obligar a ajornar per la Diada.

El grup garriguenc, aquest matí abans de baixar.

Quatre membres del Centre Excursionista Borges-Garrigues (CEBG) van participar ahir a la iniciativa “Llums i Llibertat”, organitzada pel col·lectiu Artistes de la República, l'ANC-Manresa i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i que consistia en escalar en petits grups 131 agulles del massís de Montserrat “per recordar els 131 presidents de la Generalitat i reclamar la llibertat del nostre país". Inicialment s’havia de fer la nit del 10 a l’11 de setembre, però el mal temps va obligar a suspendre-ho i l’organització ho va convocar de nou per la vigília de l’1 d’octubre.

Una d'aquestes agulles, els Brucs del Senatxo, l’han il·luminat els borgencs Jordi Giné, Ramon Arrufat, Oriol Cornudella i Meritxell Cucurella-Jorba. De fet, Cucurella-Jorba és una de les sis persones a qui l’organitzacióva fer un seguiment filmat amb què posteriorment elaborarà un documental. Per això, a més de la comitiva excursionista, a l’equip hi anaven també tècnics i càmeres.

Tots els grups havien d’encendre els llums que portaven a la mateixa hora, les 7 i 45 minuts del vespre, i així ho va fer l’equip garriguenc, que va fer cim just un minut abans. A aquella hora, però, va entrar una boira considerable que va dificultar la visibilitat del conjunt. Els membres del CEBG, com la resta de grups, han passat la nit al cim pedregós de l’aresta i n’han baixat aquest matí a primera hora.