AGRICULTURA
- La Granadella , Sunyer

Ametlla de les Garrigues a la nova beguda i iogurts vegetals del Pastoret

La marca de Sant Guim de Freixenet utilitza ametlla marcona de Sunyer, a través de Fruits Secs Sendrós, de la Granadella, per a la nova gamma de productes.

L’empresa de postres làctics i iogurts El Pastoret, de Sant Guim de Freixenet (la Segarra) ha introduït recentment al mercar una nova gamma de productes, Vegetals Pastoret, en què no utilitzen llet animal sinó ametlla, concretament, ametlla marcona de la finca Camí del Molí, situada a Sunyer. Liquada amb aigua, se n’obté una beguda d’ametlla i, amb un procés de fermentació més lent, també iogurts, aptes per a vegans. “Sabem que els productes vegetals són saludables però poc saborosos”, es diu de l’empresa, “per això hem treballat fins a aconseguir-ho”. En aquest sentit, han creat dues varitats diferents, un amb préssec i maracujà i un amb gerds, ambdós amb una mica de sucre de canya.

El Pastoret entra, així, a l’àmbit dels productes vegetals, fins ara molt dominat per la soja. La finca d’on surten les ametlles és de 8 hectàrees, en uns camps situats a 600 metres d’altitud i, un cop collides, es porten a Fruits Secs Sendrós, empresa familiar de la Granadella dedicada a la manipulació i elaboració d’ametlles.