POLÍTICA
- El Cogul , Tarrés

Ajuntaments tanquen com a protesta per la sentència del Suprem

Alguns ho fan fins dimecres. Es convoquen plens extraordinaris. També tanca el Consell Comarcal de les Garrigues, que farà ple extraordinari dijous.

(foto: arxiu)

Molts ajuntaments de la comarca estan, a hores d’ara, valorant com responen a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que condemna a entre 9 i 13 anys de presó als polítics i líders socials catalans en relació al procés sobiranista.

Dos consistoris, els del Cogul i Tarrés ja han anunciat que tanquen les dependències municipals fins dimecres, quan celebraran respectius plens extraordinaris, també relacionats amb la sentència. En el cas del Cogul, s’ha habilitat un telèfon per a urgències. A les Borges Blanques, el consistori també ha anunciat que tanca les instal·lacions i serveis -no ha concretat fins quan- i ha convocat un ple extraordinari urgent a les 12 del migdia i una posterior concentració. És probable que durant el matí se sumin altres ajuntaments a la iniciativa.

L’Ajuntament de la Floresta també ha anunciat que tancaria les instal·lacions, en aquest cas demà dimarts. Per aquesta tarda, això sí, ha convocat una concentració a les 7 de la tarda a la plaça dels Mil Anys. També el Consell Comarcal de les Garrigues ha tancat portes i suspès l’activitat institucional avui i demà. Per dijous ha convocat un ple extraordinari. A Vinaixa es convoca concentració a la plaça dels Arbres a la 1 del migdia i es tanca l'Ajuntament fins a nou avís, a excepció del registre oficial.

També els ajuntaments de Juncosa, la Pobla de Cérvoles i Almatret han comunicat que tanquen avui. A Llardecans se suspèn l'activitat municipal avui i demà i es convoca concentració aquesta tarda (18.30h) i ple extraordinari demà al vespre. A la Granadella se suspèn l'activitat municipal avui i demà i es convoca concentració a la 1 del migdia d'avui junt amb l'ANC local. A Arbeca se suspèn el ple ordinari que estava previst per aquest vespre, es tanquen les oficines avui i demà i es convoca una concentració avui a les 20h davant de la Casa de la Vila.

Als Omellons, concentració aquesta tarda (19.30h). A l'Espluga Calba es tanca l'Ajuntament (excepte el registre) fins a nou avís. Al Vilosell es convoca ple extraordinari el dimecres. A Torrebesses es tanca l'Ajuntament fins a nou avís. A Maials s’ha convocat una cassolada a les 7 de la tarda. La biblioteca Emili Pujol, de la Granadella, també ha anunciat que “davant la injustícia”, tanca i suspèn les activitats programades.

A Cervià de les Garrigues, l'oficina municipal i la biblioteca romandran tancades fins a nou avís i demà hi ha ple extraordinari. Als Torms hi ha concentració a 2/4 de 9 del vespre a la terrassa 1 d'Octubre. A Alcanó no hi haurà servei municipal avui i demà (excepte Registre oficial) i dimecres hi ha ple extraordinari. A Torregrossa, s’han suspès els actes institucionals previstos per avui, s’ha fet repic de campanes, es tanca la biblioteca aquesta tarda i demà hi ha ple extraordinari.