SOLIDARITAT
- L'Albi

Els Castellers de Lleida tanquen temporada a l'Albi en una jornada solidària pels efectes dels aiguats

El departament de Cultura de la Generalitat i l'empresa Subirós s'hi impliquen programant activitats culturals i de lleure i un particular oferirà berenar. 

(foto: Castellers de Lleida)

Aquest dissabte, a l’Albi, s’ha organitzat una jornada solidària pels efectes de l’aiguat del 22 i 23 d’octubre, que va afectar molt especialment aquest municipi garriguenc. Hi destaca l’actuació dels Castellers de Lleida, que hi tancaran l’agenda d’enguany. De fet, aquell vespre mateix l’entitat té previst celebrar el sopar de final de temporada. A més de l’actuació castellera, abans hi haurà un espectacle del mag Selvin i un berenar ofert per un particular de l’Albi, Jaume de cal Pigadet, així com un castell inflable durant la jornada.

Els actes els organitza l’Ajuntament, però compten amb la implicació de la delegació territorial del departament de Cultura de la Generalitat a Lleida i l’empresa Subirós, que programa els actes de Festa Major del poble. L’ens públic i l’empresa hi fan la seva aportació facilitant la programació d’aquests actes. Els actes estaven previstos inicialment a la “zona zero”, al Portal, però finalment es faran tots al Casal per evitar el fred.

Fonts municipals aclareixen, de fet, que no es tracta d’una jornada per a recaptar fons sinó d’agraïment als voluntaris que des de llavors han estat donant un cop de mà en les diferents tasques que eren necessàries. “No hem demanat mai diners i no ho farem, és molt difícil discernir les necessitats de cadascú al poble, qualsevol donació rebuda s’ha destinat a la neteja del poble per tal que quedés com estava”, explica Adrià Vives, tinent d’alcalde. En principi, els desperfectes particulars es vehiculen a través d’un consorci d’assegurances. Pel que fa al consistori, el principal maldecap ara és la gestió de tots els residus acumulats.

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a l’Agència de Residus de Catalunya poder reobrir de manera excepcional l’abocador per dipositar-hi el material inert extret del nucli urbà. Pel que fa als plàstics, es porten a l’abocador comarcal de les Borges Blanques. Només la gestió d’aquests residus ascendeix a desenes de milers d’euros. “Són xifres esfereïdores”, diu Vives.