CULTURA
- Castelldans

El músic Javier Sólo inicia aquest desembre una gira per Espanya

El cantant terrassenc, establert a Castelldans i amb el borgenc Josep Pagès a la bateria, presentarà els temes d''Un buzo en el espacio exterior'.

El músic Javier Sólo i el seu grup, entre els quals el bateria borgenc Josep Pagès, comencen el 20 de desembre a Madrid una gira que el portarà, a falta de noves dates per confirmar, per una dotzena de ciutats, on presentarà tant els quatre temes del seu últim treball, Un buzo en el espacio, com els de l'anterior disc, Mejor Sólo y bien acompañado, així com alguns del grup ja extint Imprudentes, fundat per ell. Tot plegat, sobre els ritmes del rock, el reggae o l'ska, entre altres.

Després de Madrid, la gira continuarà al gener a Lleida (Cafè del Teatre) i Barcelona, al febrer a Terrassa, les Borges (Slàvia), Múrcia, Alacant, Albacete, Valladolid i Guadalajara i, al març, a Bilbao, Logronyo i Vigo, en el que és el tour de més envergadura del músic originari de Terrassa que, després d'un temps vivint a Lleida, es va traslladar a Castelldans fa un parell d'anys.
  
Un so més propi
Amb Mejor Sólo y bien acompañado, Javier Sólo va comptar amb la col·laboració de 43 músics, entre els quals Miki Santamaria (Doctor Prats), Miki Florensa (La Pegatina), Daniel Higiénico o David Muñoz Gnaposs (Jarabe de Palo). El toc que hi va aportar cadascú va generar un disc amb tendències molt variades i ara, amb el nou EP, Sólo ha buscat un treball més homogeni i amb un so més propi, per a la qual cosa el grup es va posar en mans de Dani Ferrer (teclista de Love of Lesbian) a la producció. Gravat i masteritzat a Gravaciones Silvestres, de Marc Parrot, consta de quatre cançons, de les quals se n'ha fet els quatre corresponents videoclips. La intenció, parlada ja amb el mateix Ferrer, és ampliar repertori i convertir-ho en un LP, "però això ja serà l'any que ve", explica el músic. "Això sí, són quatre temes molt ben produïts", afegeix. 

Possible minigira a Mèxic
Es dona la circumstància que una de les cançons de Mejor Sólo y bien acompañado està tenint un èxit considerable a Mèxic, cosa que ha portat el grup a valorar emprendre una minigira al país americà. Un dels nous temes, a més, El hombre sin sombra, ha entrat a la playlist oficial de Spotify Rock callejero i, en conseqüència, està generant, aproximadament, un miler d'escoltes diàries.