CULTURA
- Arbeca , Castelldans , Juncosa

Dos bandes garriguenques entre les aspirants al Makot Rock d'Alguaire

La Kuadrilla de la Muerte i Víktimas de la Suciedad competiran amb 18 grups més per ser el 28 de març al concert d'Alguaire i poder compartir escenari amb KOP o The Capaces. El 9 de febrer es coneixeran les tres bandes finalistes.

Fotograma del videoclip que la Kuadrilla va enregistrar en motiu del Makot Rock 2019. FOTO:LKM

Ja s'han donat a conèixer les 20 bandes que opten a la fase final del segon concurs musical Makot Rock, que se celebrarà a l'Esbart Bell-Camp d'Alguaire el pròxim 28 de març i on ja està confirmada l'actuació dels grups KOP, The Capaces i Milenrama, a més de les tres bandes sorgides del mateix concurs. Enguany, la representació garriguenca a la fase prèvia anirà a càrrec de dos grups que comparteixen una proposta punk: La Kuadrilla de la Muerte, banda nascuda el 2018 amb integrants de Juncosa i Castelldans i Viktimas de la Suciedad, on el cantant és establert a Juncosa.

En la primera edició, l’any passat, fins a quatre grups de la comarca van presentar-se al Makot, els ja esmentats La Kuadrilla i Víktimas, a més de Cor Rebel i Liberum; aquests últims van aconseguir passar a la fase final i actuar a Alguaire, on van aconseguir una meritòria tercera posició, guardonada amb la realització d'un book fotogràfic.

El concurs Makot Rock és una iniciativa que va néixer el 2019 de la mà de l'associació cultural 'Lo Makot Rock', entitat sense ànim de lucre que vol difondre el rock a Ponent, i el Servei Comarcal de Joventut del Consell del Segrià. El concurs va adreçat a grups amb almenys tres integrants empadronats a la demarcació de Lleida i amb cançons pròpies de l'estil de música moderna que sigui.

A diferència de la primera edició, on es va concebre la primera fase del concurs com una votació popular a través de YouTube (votació eliminada dies després en descobrir-se un frau en els vots), enguany l'organització ha decidit seleccionar els guanyadors mitjançant un jurat professional format per persones rellevants de l’àmbit musical provincial, que comunicarà la seva decisió el pròxim 9 de febrer.