SUCCESSOS
- Redacció / L'Albi

El condemnat per l'assassinat de l'enginyer de l'Albi confessa el crim

Artur Segarra, condemnat a mort el 2017, sempre havia defensat la seva innocència però ara confessa per primer cop el crim en una carta al rei de Tailàndia on demana clemència.

la concentració de rebuig a l'assassinat de Bernat que es va fer a l'Albi el febrer del 2016. FOTO:Salva Miret/ACN

Artur Segarra, el condemnat per l'assassinat el 2016 a Bangkok de l'enginyer de l'Albi, David Bernat, ha confessat per primera vegada el crim, segons informa l'agència EFE, a través d'una carta enviada al rei de Tailàndia. La missiva enviada per Segarra té per objectiu demanar clemència i evitar així la pena de mort, a la qual va ser condemnat el 2017.

La tràgica mort el gener del 2016 de l'albinenc David Bernat, enginyer informàtic de 39 anys, va provocar una gran consternació al seu poble natal. En el moment del succés, feia 5 anys que Bernat residia a Bangkok. Després d'uns primers dies de dubtes, Artur Segarra va ser detingut el febrer del 2016 per la policia de Cambodja, país on havia fugit en moto en ser reconegut per una parella d'espanyols quan sopava amb la seva parella en un restaurant, i posteriorment, va ser entregat a les autoritats tailandeses. La investigació va determinar que Bernat va ser extorsionat amb uns 900.000 euros i va detectar que s'havien produït moviments bancaris estranys després de la desaparició de l'enginyer.

El maig del 2017 un tribunal de Tailàndia va condemnar a mort a Segarra, que durant tot el judici havia defensat la seva innocència. El passat 20 de novembre, el Tribunal Suprem de Tailàndia va decidir ratificar la pena de segrest, robatori i assassinat premeditat per Segarra, que ara ha optat per apel·lar a la clemència al rei com l'última opció per evitar la seva execució. Com assegura el diari SEGRE, si l'autoritat reial accepta la demanda, Segarra podrà demanar la sol·licitud de trasllat a una presó espanyola, un cop compleixi un mínim de vuit anys d'empresonament. Si la sol·licitud de clemència és denegada, les autoritats penitenciàries comptaran amb 24 hores per executar la sentència.

Des del 2015, Segarra també tenia una ordre de recerca i captura de l'Estat per evadir la justícia espanyola. En concret, una ordre de cerca i captura emesa el maig de 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona on té pendent un judici per estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents.