POLÍTICA
- Redacció / Arbeca

Jutgen un jove d’Arbeca per uns fets de l’1 d’octubre del 2018

El noi, resident a Barcelona i menor d'edat en aquell moment, va participar en la manifestació que commemorava el referèndum. Se l'acusa de desordres públics.

Els fets van ócorrer davant de la prefactura de la policia espanyola a Via Laietana. FOTO: Martí Urgell

Un noi d'Arbeca de 19 anys ha estat jutjat aquest matí a la Ciutat de la Justícia, de Barcelona, com a acusat d'un suposat delicte de desordres públics per uns fets ocorreguts l'1 d'octubre del 2018, un any després del referèndum sobre la independència de Catalunya. Aquell dia, milers de persones van participar en una manifestació pel centre de Barcelona per reivindicar el mandat de l'1-O. La marxa va sortir de plaça Catalunya i va acabar a les portes del Parlament, on es van viure moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, que van carregar en alguns moments per dispersar els manifestants que havien arribat fins a la façana de l'edifici.

Quan el jove arbequí tornava cap a casa va trobar una altra concentració davant de la Prefectura de la Policia espanyola, a la Via Laietana, on també hi va haver càrregues dels Mossos. Quan ja abandonava el lloc i estava sol en un carrer, un grup d'agents el van retindre i identificar i el van acusar d'haver llançat objectes a la línia policial, per a la qual cosa Fiscalia demana una pena d'un any d'internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada. El jove nega ser autor de res del que se l'acusa i, de fet, fa uns mesos ja va refusar una rebaixa de la pena per treballs comunitaris si es declarava culpable. El judici ha quedat vist per a sentència. L'Ajuntament d'Arbeca ha manifestat públicament el seu suport al jove.