CULTURA
- Redacció / Castelldans

Presentat el cartell del segon Satèl·lit Rock

El festival de música punk se celebrarà el dissabte 21 de març a la Sala Polivalent de Castelldans i comptarà amb la presència d ‘El Gitano de Balaguer’, ‘Maria y sus Kogollos’ o ‘La Kuadrilla de la Muerte’, entre d’altres. 

El cartell del segon Satèl·lit Rock, obra d'Aleix Prats @prats.arts

Després de l'èxit de crítica i públic de la primera edició, el març de l'any passat, els organitzadors del festival de música punk Satèl·lit rock ja han fet públic a través de les xarxes socials el cartell definitiu de la segona edició, que tindrà lloc el dissabte 21 de març a la Sala Polivalent de Castelldans.

Fins a vuit grups formaran part del segon Satèl·lit, on hi destaca la presència de Joan Porta 'El Gitano de Balaguer' amb més de 25 anys de trajectòria musical i quatre discos a la seva esquena. De la mateixa ciutat que Porta va sorgir un altra banda històrica que serà present al festival garriguenc, 'Maria y sus Kogollos' un grup de punk-rock format l'any 2001, quan publicaven el seu primer disc 'Al fin llegó la Kosetxa' amb 15 temes propis. Després d'un bon grapat de concerts i una hibernació entre l'any 2006 i 2015, l'any passat es van decidir a gravar-ne un segon.

Qui també serà al Satèl·lit seran els garriguencs 'La Kuadrilla de la Muerte' que enguany presentaran en el marc del festival el seu nou àlbum 'Bienvenido a la locura'. També pujarà a l'escenari 'Demofobia' un grup de thrash-punkore de Vilabella (Tarragona), format per exintegrants de bandes com Los Malditos o Pmundopusnervium i que enguany es troben immersos en la celebració del seu 10è aniversari. La banda 'Ultimo Gobierno' també portarà el seu Punk/Hardcore a Castelldans; els burgalesos faran gala de la seva experiència dalt dels escenaris, ja que es van formar l'any 1984 i van ser dels primers grups a l'estat espanyol de definir-se com a hardcore punk extrem. El duet de Tàrrega 'La Élite', que s'inclinen per l'estil synthetic punk, presentaran el seu recent i exitós treball 'Sorry not sorry'. Els lleidatans 'Moshbowl' i els tarragonins 'Xiclets Mutants de Vandellòs II' completen el cartell d'un Satèl·lit més eclèctic i obert al nombrós públic punk-rock present a la comarca.

Enguany, com a novetat, hi haurà concerts durant la tarda, que està previst que comencin a les 19:00 h, també es prepararà una brasa per qui vulgui entrepans calents on també hi haurà opció vegetariana o vegana. A les 22:00 h arrancaran els concerts de nit. L'entrada per accedir als concerts de nit serà de 9 €, que es destinaran íntegrament a sufragar les despeses dels grups assistents, i inclourà una cervesa/refresc i una participació pel sorteig de la tele, que està previst que se sortegi i posteriorment, es destrueixi al final de la nit. Durant el transcurs de la festa també se sortejaran lots amb productes de proximitat i dels mateixos grups.