TURISME
- ACN / Arbeca , Castelldans , L'Albi , La Granadella

Riuada de visitants als camps d'ametllers florits d'Arbeca

Fins a cinc municipis de la comarca ofereixen zones senyalitzades per gaudir del paisatge de la floració

Part del públic assistent a la primera activitat de l'any relacionada amb la floració dels ametllers. FOTO:ACN/Anna Berga

Aquest cap de setmana han començat a les Garrigues les primeres visites als camps d'ametllers florits de la comarca, una proposta que s'allargarà fins a principis de març i que es complementa amb diverses activitats en els mateixos camps. Els camps florits d'Arbeca han acollit aquest cap de setmana un vermut amb productes de proximitat i des del municipi també han organitzat visites guiades al centre històric de la vila. Els centenars de visitants que han passat per aquest municipi arriben atrets per "l'espectacle visual" que ofereixen els ametllers, encara que cada vegada s'interessen més per conèixer "el producte de proximitat", segons ha explicat la tècnica de turisme del municipi, Magda Garret.

És el segon any que Arbeca organitza rutes guiades als camps d'ametllers florits. Unes rutes que aprofiten aquest reclam turístic per donar a conèixer el centre històric de la vila i altres punts d'interès com la fortalesa dels Vilars, a la vegada que ajuden a dinamitzar "les botigues, els restaurants i els allotjaments" del municipi, ha dit Garret.

La tècnica de turisme d'Arbeca també ha explicat que el que més els crida l'atenció als visitants és "l'espectacle visual" que ofereixen aquests paisatges efímers, així com "la foto que es puguin treure per les xarxes socials". Tot i això, ha indicat que cada vegada hi ha més persones que s'interessen per saber "d'on surten els productes que mengen".

Precisament, amb l'objectiu de promocionar els productors locals, aquest diumenge el camp d'ametllers d'Arbeca ha acollit un vermut en què hi ha participat una desena d'empreses del territori. L'activitat ha atret més de 200 persones i està organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l'ajuntament.

La majoria dels visitants han vingut des de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Girona, encara que Garret també ha dit que han rebut visitants d'altres parts de l'estat espanyol, com Galícia o Extremadura.

Una de les visitants, Amparo, ha explicat que es va assabentar de l'activitat a través de les xarxes socials i ha dit que espera tornar l'any vinent, ja que el lloc és "molt maco" i els arbres "estan preciosos". Una altra participant, Lali, també ha dit que vol repetir l'experiència i que és la primera vegada que veu els ametllers florits. Ha afegit que va ser una amiga la que li va proposar venir i que durant el matí ha fet "moltes fotografies" per compartir-les amb un grup d'amics a les xarxes socials.

Altres espais d'ametllers florits

Els espais proposats pel Consell Comarcal de les Garrigues recorren els municipis de l'Albi, Arbeca, Castelldans, la Floresta i la Granadella. En aquestes zones senyalitzades, l'ens comarcal recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant en els terrenys proposats per veure de prop la flor blanca i rosada dels ametllers.

Així mateix, el consell comarcal també ha organitzat dos vermuts més als camps d'ametllers que se celebraran el pròxim 16 de febrer a la tarda, també a Arbeca, i el 8 de març a Castelldans.