FAUNA
- ACN / Les Borges Blanques

Intervinguts a les Borges dos gossos de raça que vivien en males condicions

FAADA es personarà com acusació popular contra el propietari i està buscant algú que adopti un dels animals

Primer pla d'un dels gossos intervinguts a les Borges. FOTO:FAADA

Dos gossos de raça PPP van ser intervinguts el 24 de gener per les males condicions amb què estaven vivint en un domicili de les Borges Blanques després que el cas fos denunciat per la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). Segons la fundació, els animals vivien en una terrassa amb unes condicions higièniques i sanitàries "lamentables", envoltats dels seus excrements, sense alimentació, aigua, ni atenció veterinària, i només menjant quan alguns veïns els llençaven d'amagat aliments. FAADA es personarà com acusació popular contra el suposat maltractador i està buscant adoptants per a un dels animals.

Segons FAADA els dos gossos es trobaven a la intempèrie i no tenien cap espai on poder-se refugiar de la pluja, el sol o qualsevol altra inclemència meteorològica. En el moment de la seva intervenció, els dos gossos presentaven un greu estat de caquèxia i els seus excrements tenien sang. Segons anava comentant el seu propietari, el gos mascle estava molt malalt però no pretenia portar-lo a cap veterinari. Així mateix, des de la fundació asseguren que l'home es dedicava a criar aquests animals per poder vendre els seus cadells.

Diversos veïns van fer arribar vídeos a FAADA i a partir d'aquí es va establir contacte amb l'Ajuntament de les Borges Blanques per informar que els fets esta tipificats com a maltractament per omissió pel Codi Penal i com una infracció greu per la Llei de protecció dels animals.

La intervenció dels animals va tenir lloc el 24 de gener i actualment es troben en una casa d'acollida. El mascle pateix càncer de boca, està estable i ben atès però no li queda molt temps, per la qual cosa es quedarà de forma indefinida en aquest lloc. Per a la femella, en canvi, s'està buscant algú que l'adopti.