SUCCESSOS
- ACN / Vinaixa

Mor el conductor d'un camió que ha bolcat en una pista a Vinaixa

La víctima és un operari de les obres que s'estan duent a terme a la línia de tren Lleida-Valls/Tarragona-Barcelona, que creua la comarca.

El vehicle ha bolcat en un punt proper a la línia de tren. FOTO: Bombers voluntaris de les Borges)

El conductor d'un camió, J. M. G. R, de 53 anys i veí de Reus, ha mort aquest dimarts a la tarda en bolcar el camió que conduïa al quilòmetre quatre de la pista que enllaça Vinaixa amb els Omellons. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del sinistre cap a tres quarts de quatre. Les causes per les quals el camió ha bolcat estan sota investigació, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

Arran de la incidència s'ha activat una patrulla dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i l'helicòpter medicalitzat i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquesta víctima, són 30 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, dades que l'SCT adverteix que són provisionals.

[AMPLIACIÓ: la víctima de l’accident és un operari de les obres que s’estan duent a terme a la línia de tren Lleida-Valls/Tarragona-Barcelona que creua la comarca i que va quedar destrossada pels aiguats de l’octubre sobretot en el tram Puigverd-Espluga de Francolí. L’operari anava o venia d’una pedrera pròxima per recollir pedres destinades a una escollera de protecció dels talussos de la plataforma de la via.

Precisament aquest dimarts, Adif ha anunciat el restabliment de la circulació ferroviària a partir del dimarts que ve 14 d’abril, un mes abans del previst. Les obres han suposat una inversió de 28,3 milions d’euros i hi han treballat unes 180 persones entre tècnics de les diferents àrees d’Adif i operaris d’empreses contractades. S’hi han utiitzat unes 80 màquines, que han treballat de manera simultània als nombrosos punts afectats.]