CULTURA
- Redacció

Selva Nua guanya el concurs d'Estrella Damm

S'hi havien presentat més de 700 propostes musicals. Ara, la banda podrà gravar un disc professional i actuar a l'antiga fàbrica de l'empresa cervesera.

(foto: Josep M. Serra)

Selva Nua, la banda formada per Joana Jové (Vilanova de Segrià) i dos dels membres del grup Avstral, Gerard Català (els Omellons) i Adrià Garcia (les Borges Blanques), és la guanyadora del concurs #UnaEstrellaACasa, organitzat per Estrella Damm entre diferents propostes musicals fetes des del confinament, que han estat més de 700. D'aquestes, se'n van seleccionar 10 i, després d'una votació del públic i la valoració d'un jurat, el vídeo "Nuvolosa", de Selva Nua, ha estat escollida com la guanyadora. El guardó permetrà al grup gravar el seu primer disc professional, així com actuar en un concert a l'antiga fàbrica de l'empresa cervesera.

Selva Nua es forma a Lleida la tardor del 2019, quan Joana Jové (guitarra i veu), Adrià Garcia (baix)  i Gerard Català (bateria) es coneixen i s'adonen que tenen inquietuds musicals compartides. Els tres joves, tots amb experiència prèvia en altres formacions musicals, comencen a escriure cançons plegats amb la intenció d'arribar, algun dia, a gravar un disc. Arran de l'estat d'alarma, van haver d'aturar els assajos i el concurs va ser l'esperó per continuar fent música de manera telemàtica. Selva Nua es defineix com “una banda de pop, amb temes que basculen des d'espais propers al pop metafísic català fins a d'altres més aviat vinculats al soul modern”.