AGRICULTURA
- Redacció / Castelldans

Creix l'interès pels horts urbans de Castelldans

L'Ajuntament es planteja ampliar l'espai municipal on actualment hi ha 11 parcel·les, totes ocupades.

En els últims dies, diversos veïns de Castelldans, sobretot jovent, s’han interessat per poder fer ús dels horts urbans del municipi, que es van posar en marxa l’any 2015. Són un total d’onze parcel·les, però actualment estan totes ocupades. Per això, l’Ajuntament explica que estudiarà una possible ampliació de l’espai municipal de cara al 2021.

Els beneficiaris dels horts urbans de Castelldans només han de pagar les despeses de subministrament d'aigua i qualsevol altra despesa de manteniment que es pugui generar. Les parcel·les s'entreguen per termini d'un any, prorrogable successivament per anualitats i els arrendataris tenen l'obligació de tenir una cura adequada dels horts i en cap cas poden ocupar amb estris o brossa els voltants de la parcel·la adjudicada.

Els arrendataris, explica el consitori, es comprometen a mantenir la parcel·la “en perfectes condicions”, així com també quatre metres al voltant de la mateixa, “amb els corresponent tractaments d'herbicida així com d'una correcta sega”.

Segons fonts municipals, “els horts urbans són un mètode d'incorporació dels espais verds públics dins els espais urbans i contribueixen, en diferent manera, a la millora de la salut i a una major qualitat de vida de les persones usuàries”.