OLI
- Juncosa , La Granadella

Els olis de Juncosa i la Granadella, medalla d'or al prestigiós concurs de Nova York

La cooperativa juncosana reedita el mateix guardó que ja va aconseguir l’any passat mentre que l’oli Degustus granadellenc s’estrena al certamen nord-americà. 

Dos reconeixements internacionals més per l'oli garriguenc. El prestigiós concurs de Nova York NYIOOC World Olive Oil Competition, que cada any premia els millors olis d'arreu del món, enguany ha decidit guardonar amb la medalla d'or dos olis de la comarca: Les Cabanes de la cooperativa de Juncosa i l'oli Degustus, de la cooperativa de la Granadella, corresponents a les collites de la campanya passada.

En l'edició del 2019 la cooperativa juncosana ja va ser mereixedora del màxim guardó, fet que segons el seu president, Albert Guiu, fonamenta la idea de reforçar i difondre l'excel·lència del producte estrella d'aquesta localitat de les Garrigues Altes "L'any passat, ja vam estar molt contents d'aconseguir la medalla d'or i enguany, repetir el premi encara ens alegra més. Per aconseguir posicionar-te a aquests nivells, s'ha d'adaptar tot el sistema de producció, des del tros fins al molí, seguint els màxims estàndards de qualitat, i aquest procés comporta canvis respecte a la producció de fa 10 o 20 anys i crec que hem sabut digerir-los prou bé. Aconseguir premi a Nova York dos anys consecutius reforça el compromís amb la qualitat que en els darrers anys hem fixat com a primer objectiu de la cooperativa" diu Guiu.

Per la seva banda, l'oli Degustus s'estrena enguany al concurs nord-americà i ho fa per la porta gran. El seu president, Ramon Barrull, va en la línia del seu homòleg de Juncosa i destaca els bons resultats de fer una aposta forta per la qualitat del producte, en totes les seves fases "Ens hem endut una gran alegria. El premi és un reconeixement per l'aposta per la qualitat, que apliquem a tota la cadena productiva i de comercialització. Ja fa uns anys que vam orientar la nostra producció cap aquí, a la recerca de la màxima excel·lència. De fet, l'aposta per la qualitat crec que és l'únic que farà que les cooperatives del nostre territori puguin ser viables i posicionar-se com a referents del sector" explica Barrull.

L'oli de Bellaguarda, guardonat per l'EASO

Tal com avançava la setmana passada aquest mitjà, el jurat dels premis ESAO, organitzats per l'Escola Superior d'Oli d'Oliva d'Espanya, amb seu a València, van tornar a reconèixer l'oli de Bellaguarda com el millor de Catalunya. L'any passat, els responsables de la cooperativa ja van recollir el mateix premi.

Aquest guardó, junt amb els recollits per Juncosa i la Granadella a Nova York, demostren l'alt nivell sostingut durant el temps de l'oli de varietat arbequina, i en paral·lel, la internacionalització creixent de l'oli produït a la zona de les Garrigues Altes.