SUCCESSOS
- Juncosa

Cau un llamp al nucli urbà de Juncosa que deixa desenes d'aparells elèctrics inutilitzats

La descàrrega elèctrica va caure la matinada de divendres 15 al dissabte 16 i provenia de la tempesta que va creuar la part meridional de la comarca.

A principis de març, arran d'una altra tempesta, també hi van haver afectacions a la línia elèctrica: FOTO:AR

Un fet tant inusual com devastador. La matinada del passat divendres 15 al dissabte 16 de maig, concretament a les 01:14 h, un llamp va colpejar la part baixa del nucli urbà de Juncosa, causant nombroses destrosses de diferent intensitat en el cablejat elèctric o aparells domèstics com ara televisors o ordinadors.

Segons la companyia elèctrica Endesa, es va captar la incidència a les 1:14 h, que responsabilitzen en el fet que en aquell moment passava una forta tempesta per damunt del nucli urbà juncosà. El poble es va quedar a les fosques. A partir d’aquí, l’elèctrica va desplaçar dos equips tècnics, que van recórrer la línia i al comprovar que no hi havia cap element malmès per la tempesta, van poder recconectar-la ja amb tota seguretat. A les 03:31 h es va poder restablir el servei i va ser llavors quan alguns veïns es van adonar que part dels aparells de la llar s'havien fos arran de la pujada de tensió de la línia.

Tal com relata l'alcalde del municipi, Lluís Dalmau, aquest és un fet del tot excepcional "No recordo un llamp d'aquesta intensitat, tenint en compte les grans afectacions que hi ha hagut a nivell particular" afirma Dalmau, que a banda dels danys en domicilis privats també destaca que l'endemà es van haver de resoldre diversos problemes sorgits en la recepció de la televisió i el servei d'internet.

Les afectacions més greus però, es van donar a la part baixa, a la zona del carrer Nou, on només en una sola casa es va fer malbé part del cablejat elèctric, dos ordinadors, la televisió i, fins i tot, els carregadors dels aparells mòbils. Per això es creu que el llamp podria haver caigut prop d'aquella zona; encara que en la majoria de cases del poble també s'han donat a conèixer la inutilització de diversos aparells, generalment mòdems d'Internet o porters automàtics.