OLI
- Redacció / Alcanó

L’Oli KYLATT del Molí d’Alcanó guardonat amb la Medalla ‘Gourmet d’Or’ a París

L’oli d’Alcanó ha rebut la medalla 'Gourmet d'Or' en la categoria dels olis 'Madurs Lleugers', competint amb olis procedents d’Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal, entre d’altres.

L'oli d'Alcanó,guanyador a París. FOTO: FP

L'oli verge extra KYLATT del Molí d'Alcanó (Grup Fruits de Ponent), ha estat guardonat amb la medalla 'Gourmet d'Or' per l'Associació per a la Valorització dels Productes Agrícoles (AVPA) amb seu a París (França). En una ceremonia emesa per 'Youtube', a causa de la crisi sanitària, la AVPA va anunciar el passat dijous els olis guanyadors en les diferents categories. 

KYLATT-L'Or de Ponent ha rebut la medalla 'Gourmet d'Or' en la categoria dels olis 'Madurs Lleugers', competint amb olis procedents dels principals paísos productors: España, Itàlia, Grècia, Portugal, Algèria, França i Marroc. Un jurat format per experts catadors, gastrònoms i productors ha seleccionat aquest oli del Molí d'Alcanó -un verge extra procedent 100% d'olives arbequines- pel seu equilibri entre les diferents virtuts organolèptiques. El concurs consta de tres fases, en les quals el jurat va seleccionant les millors mostres d'olis fins arribar a una darrera cata (tercera fase) on un jurat diferent al de les anteriors otorga la puntuació final per a la concessió d'una de les tres medalles: d'Or, d'Argent, Bronze o un diploma 'gourmet'.

El diploma acreditatiu del guardó. FOTO: FP

L'oli KYLATT provè d'una selecció d'olives arbequines dels camps dels socis a Alcanó i va ser elaborat abans d'iniciar-se la campanya pròpiament dita. Va seguir un acurat procès d'elaboració, en el qual també hi va intervindre el Xef 'Estrella Michelín' Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona, fent les cates inicials i assessorant al Molí per tal de trobar l'equilibri adequat. 

En el concurs de l'AVPA -que en edicions anteriors s'acostuma a celebrar en un dels salons de l'alcaldia de París- hi han participat més de 300 mostres d'oli procedents de tot el món i es tracta d'una de les principals competicions a nivel internacional per tal de posar en valor els 'olis de qualitat'.