TRIBUNALS
- Redacció / Arbeca

Absolt el jove d'Arbeca acusat de participar en els aldarulls de la manifestació de l'1 d'octubre de 2018 a Barcelona

Al judici del passat mes de febrer, se'l va condemnar a 80 hores de treballs en benefici de la comunitat o un any de llibertat vigilada però el recurs posterior de la defensa ha acabat arribant a bon port. 

Els fets van ócorrer davant de la prefactura de la policia espanyola a Via Laietana. FOTO: Martí Urgell

El jove arbequí de 19 anys acusat de participar en els aldarulls a Barcelona l'1 d'octubre del 2018 ha quedat finalment absolt del càrrec de desordres públics que li imputava la Fiscalia i pel que en un principi demanava una pena d'un any d'internament en règim semiobert i un any de llibertat vigilada.

Un cop celebrat el judici, el passat 11 de febrer a la Ciutat de la Justícia de la ciutat comtal, la primera sentència el condemnava a 80 hores de treballs en benefici de la comunitat o un any de llibertat vigilada però el recurs posterior de la defensa a l’Audència Provincial de Barcelona ha acabat arribant a bon port i el garriguenc ha estat absolt de tots els càrrecs.

Tal com recull la segona sentència, que es va fer pública el passat divendres 18 de juny, l'única prova acusatòria contra el garriguenc era el testimoni de les forces de seguretat. A més, el jove havia presentat fotografies que demostraven que, en el moment del llançament d'objectes a la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana, ell es trobava al Parc de la Ciutadella.

La cronologia

Com el jove d'Arbeca, milers de persones van participar l'1 d'octubre de 2018 en una manifestació pel centre de Barcelona per reivindicar el mandat de l'1-O. La marxa va sortir de plaça Catalunya i va acabar a les portes del Parlament, on es van viure moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, que van carregar en alguns moments per dispersar els manifestants que havien arribat fins a la façana de l'edifici.

Quan el jove arbequí tornava cap a casa va trobar una altra concentració davant de la Prefectura de la Policia espanyola, a la Via Laietana, on també hi va haver càrregues dels Mossos. Quan ja abandonava el lloc i estava sol en un carrer, un grup d'agents el van retindre i identificar i el van acusar d'haver llançat objectes a la línia policial. En els darrers mesos, l'Ajuntament d'Arbeca i entitats del municipi van manifestar públicament el seu suport al jove.