EQUIPAMENTS
- Redacció / Arbeca

Diversos pobles ofereixen les seves piscines municipals als arbequins, que estan sense

Les obres de reconstrucció del recinte malmès pels aiguats de l'octubre han deixat la població sense aquest servei.

El recinte arbequí, en obres actualment. (foto: Aj. Arbeca)

Els arbequins i arbequines que es vulguin remullar a les piscines podran fer-ho, finalment, a alguns pobles de la comarca. Les obres de reconstrucció del recinte, que va quedar molt malmès pels aiguats de l’octubre passat, havien d’estar llestes a principis d’estiu però la pandèmia de la Covid-19 i el decret d’alarma associat van fer que se’n retardés l’inici, de manera que tot just fa pocs dies que han pogut començar els treballs i, per tant, és impossible habilitar el servei per aquesta temporada.

Davant d’aquesta situació, una desena d’ajuntaments de pobles de la comarca han ofert els seus equipaments per tal que hi puguin anar els ciutadans d’Arbeca. A Juneda, per exemple, hi podran anar gratuïtament els infants que participin a les estades esportives, a qui el consistori arbequí facilitarà el trasllat. A les Borges, on l’enquesta ciutadana va quedar per sota dels 600 abonaments que es volien assolir, es reserven 100 abonaments de temporada per a la gent d’Arbeca. Els ajuntament de la Floresta i Vinaixa també posen a disposició abonaments de temporada en funció de la capacitat de les seves piscines, igual que el de Cervià amb els abonaments setmanals i quinzenals. En tots els casos es poden adquirir també entrades individuals diàries. Altres municipis, com l’Espluga Calba, Fulleda, Tarrés o Puiggròs ofereixen als arbequins l’opció d’entrada individual. Els tres primers a 3 euros, mentre que Puiggròs a 10.

Cal recordar que enguany, també a causa de la Covid-19, el Consell Comarcal de les Garrigues no ha posat en marxa el forfait comarcal de cada estiu, amb el qual els abonats en un poble podien accedir a les piscines de qualsevol altre de la xarxa.