OLI
- Juncosa , La Granadella

Més medalles d'or internacionals per als olis de Juncosa i la Granadella

L’oli ‘Les Cabanes’ de la Coop. Sant Isidre de Juncosa, i el ‘Degustus’ de la Coop. de la Granadella han guanyat la medalla d’or ‘Grand Prestige’ al certamen Terrolivo, d’Israel. A més, l’oli juncosà també ha aconseguit l’or al Japan Olive Oil Prize.

FOTO: Terraolivo IOOC

El reconeixement a la màxima qualitat de l'oli garriguenc als concursos internacionals no té aturador. Aquesta setmana s'han fet públics els resultats de dos certàmens de rellevància, el Terraolivo, a Israel, i el Japan Olive Oil Prize, de Tòquio, on els olis de Juncosa i la Granadella han recollit guardons a la seva qualitat.

El Terraolivo Mediterranean Olive Oil Competition és un certamen organitzat a Israel des de l'any 2010 i és considerat com una referència dins el món oleícola internacional. En l'edició d'enguany hi han competit més de 5.000 olis de 23 països diferents i en la categoria on s'analitza la qualitat, els olis de les cooperatives de Juncosa (Les Cabanes) i la Granadella (Degustus) han estat reconeguts amb la 'Medalla d'or 'Grand Prestige''. Aquest guardó s’aconsegueix quan la qualitat de l’oli aconsegueix entre 86 i 100 punts, segons els jutges del concurs.

A més, també durant aquesta setmana, la cooperativa juncosana ha comunicat que el jurat dels vuitens premis Japan Olive Oil Prize, de Tòquio han reconegut 'Les Cabanes' amb la medalla d'or en la categoria de qualitat 'Monocultiu'. L'any passat, els juncosans també es van endur una medalla del Japó, en aquest cas la de plata, al concurs Olive Japan.