SUCCESSOS
- Redacció / L'Albagés , Les Borges Blanques

Un incendi calcina part de les instal·lacions de la Masia Salat

No s’han registrat ferits i el foc no ha afectat la massa forestal dels voltants. Ahir, un incendi a l’Albagés també va calcinar una hectàrea d’herbassar i matollars. 

Part de les insta·lacions afectades pel foc a la Masia Salat. FOTO: Bombers Borges

Un incendi ha calcinat aquest migdia part de les instal·lacions de l'antic restaurant Masia Salat, a les Borges Blanques. Fins a 4 dotacions de bombers, dels parcs de Mollerussa i els voluntaris de les Borges, s'han desplaçat fins als llocs dels fets després de rebre l'avís a les 15.46 h. El foc no ha causat ferits ni ha afectat massa forestal però sí que ha afectat maquinària i materials que es trobaven dins de les naus.

Ahir també es va registrar un incendi a l'Albagés. Diverses dotacions de bombers i un helicòpter es van desplaçar fins a un terreny a la vora del pantà, que enfila la recta final de les obres, per apagar el foc que va acabar afectant una superfície d'1,03 hectàrees d'herbassar i matollars. S'especulava que la possible causa de l'incendi van ser els treballs amb bufadors i radials.

Onada de calor

Cal recordar que ahir al matí, el cos de Protecció Civil va activar el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor en diferents comarques catalanes, entre les quals les Garrigues, davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, on s'esperava que demà divendres es registressin les temperatures més altes.

Pel que fa al risc d'incendi derivat d'aquestes temperatures, durant la darrera setmana la comarca de les Garrigues ha estat englobada en el nivell 2 del pla Alfa (que va de 0-3) corresponent a un risc entre moderat i alt d'incendi, els punts crítics se situen a la zona sud de la comarca i la part oest de les Garrigues Històriques.