POLÍTICA
- Aspa

Relleu a l'alcaldia d'Aspa, que passa a mans del PSC

La dimissió de dos regidores de Junts per Aspa va precipitar un canvi de color al consistori. El ple extraordinari d’ahir va confirmar el candidat de Compromís per Aspa-CP (CA-CP) Fermí Masot com a nou alcalde del poble de les Garrigues històriques. 

Fermí Masot es va convertir ahir en el nou alcalde d’Aspa. El candidat de Compromís per Aspa-CP (CA-CP), llista vinculada al PSC, va aconseguir quatre vots a favor i una abstenció en l’únic punt del dia del ple extraordinari celebrat ahir al vespre al consistori del poble de les Garrigues històriques. Així, la fins ara alcaldessa M.José Invernón, al capdavant de l’ajuntament des de l’any 2007 i presidenta del Consell Comarcal del Segrià del 2015 al 2019, passarà ara a l’oposició.

El canvi en la batllia d’Aspa es va gestar a finals de juliol, quan dos regidores de Junts per Aspa (JxA), Ana Isabel Civiac i Eva Gallur, van presentar la seva dimissió. Com que Aspa és un poble de menys de 250 habitants, el sistema electoral és de llistes obertes i per això, un cop consumat l’adéu de Civiac i Gallur, els següents candidats més votats eren Roger Masot i Xavier Aixut, de Compromís per Aspa-CP, fent-se efectiu un canvi de color al ple municipal. Com a conseqüència del bolc, Invernón va renunciar al càrrec i el ple d’ahir va servir per confirmar Masot com a nou alcalde. El candidat socialista va comptar amb quatre vots a favor, els tres de CA-CP i una regidora de JxA i l’abstenció de M.José invernón, també de Junts.

En declaracions a Som Garrigues, el nou batlle mostrava la seva satisfacció i alhora la responsabilitat inherent al càrrec “Pel que fa a l’acció de govern, aquest any serà de continuació del que contempla el PUOSC, que ja incorporava algunes demandes de la nostra candidatura” va explicar Masot, que també va avançar algunes intencions de cara al que resta de mandat “Volem posar fil a l’agulla a la millora de la carretera fins a Castelldans, no és només una reclamació del nostre poble, sinó del conjunt del territori” afirmava l’alcalde.

Per la seva banda, l’alcaldessa sortint, M.José Invernón, també explicava a aquest mitjà que un cop va saber de les dimissions de les seves companyes de candidatura ja es va decidir a deixar l’alcaldia “Hagués pogut optar per insistir i mirar de reconduïr la situació però vaig prendre la decisió de no fer-ho” deia Invernón, que va voler posar-li certa perspectiva a l’assumpte “L’any passat jo no em volia presentar però em van insistir força i, la veritat, vam configurar la llista molt ràpidament, era una mica forçat” assegurava Invernón.