- Redacció / Juncosa

La granja de caragols de Juncosa, seleccionada per rebre el suport i assessorament de Prodeca

S’han triat cinc empreses d’entre totes les participants al programa Benvinguts a Pagès pel seu “potencial innovador”, que rebran 5.000 euros i l’assessorament de l’empresa pública de la Generalitat.

Lo Caragol de la Serra, una explotació dedicada a la cria i engreix de caragols al terme de Juncosa, és una de les cinc empreses catalanes beneficiades pel programa InnoBaP, impulsat per Prodeca, l'empresa pública de la Generalitat que promou els aliments del país i proporciona serveis de comercialització i suport a la internacionalització. La selecció s'ha fet entre les explotacions participants al Benvinguts a Pagès (BaP) "que destaquen  pel seu potencial innovador", diu l'organització. 

L'objectiu del programa és assistir aquests cinc productors amb eines pràctiques i assessorament individualitzat i donar-los suport en l'anàlisi i millora de la competitivitat i en les perspectives de comercialització i/o internacionalització. L'assessorament personalitzat compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros per a cadascuna de les explotacions, de qui s'ha tingut en compte "el perfil innovador i el potencial comercial del producte, la viabilitat econòmica de l'activitat i l'actitud emprenedora dels seus responsables", es diu. La tria l'ha fet un comitè format per representants del DARP, l'IRTA, la Cambra de Comerç de Barcelona, ACCIÓ i Prodeca.

Lo Caragol de la Serra replica a la seua explotació de Juncosa unes condicions similars a les del medi natural, amb fruites, verdures, herbes i gra ecològic per als caragols. La seua producció arriba a restaurants i comerços de Ponent i de Barcelona. Les altres quatre empreses seleccionades són Pommy House, de producció de magranes al Montsià; Aromis de la Conca, de safrà a Montblanc; Fructumcat, d'agricultura biodinàmica, i el Centre de Manipulació de la Castanya a Osona.