GASTRONOMIA
- Redacció

La Mostra Gastronòmica confia poder començar en les dates previstes

Si no s'allarga el tancament de bars i restaurants decretat la setmana passada, començaria el cap de setmana de Tots Sants.

Presentació de l'edició de 2019. (foto: CCG)

El Consell Comarcal de les Garrigues confia que la 26a Mostra Gastronòmica pugui començar en les dates previstes. Així, el tret de sortida seria el cap de setmana del 31 d'octubre i l'1 de novembre, dates que, en principi, coincidirien amb la finalització de les darreres restriccions en l'àmbit de l'hostaleria instaurades pel Govern de la Generalitat divendres passat i amb una durada inicial de 15 dies.

Tot i així, en una reunió celebrada el dijous 15 entre responsables del Consell i els restauradors participants, es va acordar que, si no fos possible engegar-ho per Tots Sants, la Mostra començaria el cap de setmana següent, el 7 i 8 de novembre, sempre que no siguin vigents noves restriccions.

Enguany són 6 els restaurants que participen a la Mostra, que arriba a la 26a edició. És la dada més baixa de l’última dècada, que en algun any havia arribat a assolir el doble d’establiments que ara. Cal remuntar-se als anys 2008 i 2009, els anys de l’esclat de la crisi financera i immobiliària, per trobar una edició amb només 6 restautants.