AGRICULTURA, GASTRONOMIA
- Redacció / Aspa

Comencen els primers Camins d'Or Líquid virtuals

Un tutorial de tast d’oli d’oliva verge extra i una entrevista al director de l’ABS Rural Sud centren la primera setmana, en què Aspa és el poble protagonista.

Aquest dilluns ha començat la 12a edició dels Camins d'Or Líquid, la iniciativa amb què, fins ara, el Consell Comarcal del Segrià i un grup d'ajuntaments i cooperatives de les Garrigues Històriques -més Seròs- convocaven activitats al voltant de l'oli d'oliva verge extra durant el novembre i desembre, on els esmorzars populars eren habituals. Aquest any, però, la Covid-19 també condiciona aquests actes i l'organització ha optat per no suspendre la iniciativa i fer-la d'una manera no presencial, completament diferent a la de cap any.

Cada setmana un protagonista
Amb el nou format telemàtic es promociona un municipi i el seu oli cada setmana, amb una campanya de publicitat a una dotzena de mitjans de comunicació per incentivar la compra online, concursos radiofònics amb sorteig de lots d'oli i tallers i xerrades retransmesos pel canal de YouTube del Consell Comarcal. La presentació d'aquesta 12a edició es va fer el passat 28 d'octubre al Consell Comarcal del Segrià i hi van intervindre el president de l'ens, David Masot, el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Josep Lluís Huguet, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i la vicepresidenta del patronat de Turisme de la Diputació, Rosa Pujol.

El primer poble a encetar el cicle és Aspa, del 2 al 8 de novembre, amb un tutorial de tast d'oli verge extra a càrrec de Jaume Aran i una entrevista al metge del poble i director del ABS Rural Sud. Continua Maials, del 9 al 15, amb una jornada de l'ametller i la tòfona, una xerrada sobre gastronomia de l'oli i una demostració de tècniques tradicionals i modernes de collita. Del 16 al 22 és el torn d'Alfés, amb un vídeo de llocs emblemàtics del poble i plats típics. Del 23 al 29 agafa el relleu Torrebesses, amb una xerrada de la DOP, del 30 al 6 de desembre toca Alcanó, amb un vídeo sobre l'elaboració de l'oli i una recepta del xef Oriol Ivern. Després ve Seròs, del 7 al 13, i tanca Llardecans, del 14 al 20, amb un taller de cuina del xef Ivan Tarragó.