- Redacció / La Granadella

El programa interactiu de la Primera Premsada de la Granadella

Les jornades virtuals d'aquesta 6a edició van arrencar ahir dijous i s'allarguen fins diumenge.

Ahir dijous va arrencar la Fira de l’Oli – Primera Premsada de la Granadella, en què l’Ajuntament i la cooperativa agrícola han programat un seguit d’actes virtuals fins diumenge, per adaptar-se a les circumstàncies que imposa la Covid-19. Els organitzadors s'han vist obligats a suspendre activitats clàssiques presencials com el Concurs de Gravat Ràpid, el happening artístic o la cursa i marxa atlètiques, però mantenen l'apadrinament i presentació de l'oli nou, el Premi Primera Premsada i les jornades tècniques en format virtual, i ho fan amb un programa interactiu, des del qual es pot accedir directament a les sessions online que s’han preparat. Ahir es va publicar la benvinguda de l’alcaldessa, Elena Llauradó, i un primer vídeo-taller a càrrec de Montse Freixa

Premi, jornades i tresors
El Premi Primera Premsada 2020 serà per a Josep M. Audí, membre de Panell de Tast Oficial d'Olis de Catalunya. Audí és llicenciat en ciències químiques i professor del Cicle Formatiu d'Olis i Vins de l'INS Josep Vallverdú; també col·labora amb el MCCOC com a dinamitzador del Club de tast d'oli. D'altra banda, Teresa Sanfeliu, concursant del programa televisiu Masterchef 8, farà l'apadrinament de l'oli nou i explicarà una videorecepta en directe des del seu perfil d'Instagram. També es faran dues jornades tècniques virtuals: una consistirà en un taller  sobre aplicacions gastronòmiques de l'oli de collita avançada, a càrrec de Montse Freixa, sommelier i xef experta en gastronomia de l'oli, i l'altra serà sobre nutrició i salut, a càrrec de la doctora Antonieta Barahona.

Una de les novetats és l'activitat Troba el tresor. Durant els dies del certamen, a les xarxes socials de l'organització es publicaran pistes de llocs on es troben amagats un seguit de vals regal, que es bescanviaran per lots d'oli i descomptes a l'agrobotiga de la Cooperativa de la Granadella.